Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

O bătrână de 78 de ani a murit din cauza pneumoniei


   Pneumonia a mai răpus un locuitor al județului nostru. Este vorba de o femeie de 78 de ani, din Biliești, care a decedat săptămâna trecută, în Secția de TBC a Spitalului Județean. Medicii ne-au precizat că bătrâna a decedat după ce fusese diagnosticată cu bronhopneumonie. De la începutul toamnei și până în prezent, în Vrancea au murit opt persoane din cauza pneumoniei, dintre care doi copii.
   De asemenea, în ultima săptămână a crescut numărul persoanelor care au fost diagnosticate cu pneumonii și viroze respiratorii. Potrivit informațiilor furnizate de medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea, în săptămâna 25 noiembrie – 1 decembrie, peste 1.500 persoane au fost diagnosticate cu viroze și pneumonii. Din total, 1.203 persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii, 46 dintre acestea necesitând internare în spital. Cei mai afectați de această boală au fost copiii cu vârste între 5 și 14 ani, fiind diagnosticate 382 de astfel de cazuri, cu nouă internări în spital, dar și cei cu vârste între 2 și 4 ani, cu 268 de cazuri, 14 dintre aceștia necesitând internare în spital.
   De pneumonii s-au îmbolnăvit 303 persoane, 97 necesitând internare în spital. Tot copiii cu vârste cuprinse între 2 și 4 ani au fost cei mai afectați de această boală, fiind diagnosticate 65 de cazuri, cu 23 de  internări în spital. De asemenea, cazuri multe au fost înregistrate și la categoria de vârstă 15-49 de ani, mai exact 74 de persoane au fost diagnosticate cu pneumonii.
   Marți a debutat și campania de vaccinare antigripală în județul nostru, iar medicii recomandă această imunizare cu încredere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?