Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Polițiștii și inspectorii RAR au găsit mașini defecte în trafic


       Polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere (SPR) Vrancea și inspectorii din cadrul Registrului Auto Român (RAR) au ieșit în trafic miercuri, în căutarea mașinilor cu defecțiuni tehnice. Inspectorul Aurel Cristian, din cadrul SPR Vrancea, ne-a spus că acțiunea s-a desfășurat pe parcursul întregii zile, pe raza întregului județ. 
 Acțiunea a avut drept scop verificarea stării tehnice a autoturismelor, respectiv  funcționarea mecanismului de frânare, a sistemului de direcție, gradul de poluare datorat eliminării noxelor, funcționarea și reglarea corectă a instalației de iluminare/semnalizare și autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor. De asemenea, s-a verificat legalitatea montării și utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate, corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare, concordanța acestora cu datele tehnice ale vehiculelor, deținerea inspecției tehnice periodice și valabilitatea acesteia, 
precum și dacă anvelopele sunt uzate. Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier ne-au precizat, ieri, că în timpul acțiunii au fost aplicate 77 de sancțiuni contravenționale, dintre care 15 pentru defecțiuni tehnice și restul pentru alte abateri. 
 Oamenii legii ne-au precizat că una dintre mașinile verificate avea probleme la sistemul de frânare, motiv pentru care șoferului acesteia i-a fost reținut permisul de conducere. De asemenea, alți șase conducători auto au rămas fără certificatele de înmatriculare ale mașinilor tot pentru defecțiuni tehnice și le vor putea recupera abia după ce vor remedia defecțiunile și vor face dovada că au făcut acest lucru. Polițiștii au depistat în trafic și un șofer care conducea o mașină neînmatriculată. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal de cercetare. 
 Dat fiind faptul că meteorologii au emis o informate meteo de ninsoare, oamenii legii vor verifica, în perioada următoare, și dacă mașinile sunt echipate cu anvelope de iarnă. Poliția Rutieră atenționează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?