Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Locuințele proprietate publică vor beneficia de asigurare obligatorie


    Locuințele aflate în proprietatea publică a orașului Panciu, precum și în administrarea Consiliului Local Panciu vor beneficia de asigurare obligatorie. La sfârșitul lunii trecute, aleșii urbei au adoptat o hotărâre care se referă la achiziționarea serviciilor de asigurare obligatorie a locuințelor aflate în proprietatea publică a orașului.
 Primarul Ion Petre a declarat că măsura are ca fundament Legea nr.  260/2008, republicată, privind asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și a inundațiilor. „Potrivit legii, obligația încheierii contractelor de asigurare a locuințelor aflate în proprietatea statului sau a unităților administrativ-teritoriale revine persoanelor ori autorităților desemnate să le administreze. Ca urmare a acestor prevederi, am inițiat un proiect de hotărâre de consiliu local pentru achiziționarea serviciilor de asigurare obligatorie a locuințelor aflate în proprietatea publică a orașului Panciu și în administrarea Consiliului Local”, a explicat Ion Petre.
Acesta a adăugat că, pentru încheierea contractelor de asigurare obligatorie va fi necesară și alocarea, de la bugetul local, a unei sume de aproximatic 23.670 lei/an, deoarece valoarea asigurării obligatorii este de 20 euro/an pentru fiecare locuință.
 În prezent, Consiliul Local Panciu administrează 263 de locuințe aflate în proprietatea publică a orașului Panciu. Acestea sunt încadrate la diferite categorii, respectiv locuințe ANL, locuințe de serviciu, locuințe sociale, locuințe de intervenție și locuințe de necesitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?