Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Greva generală din sistemul sanitar ar putea fi suspendată


   Cadrele medicale nu vor mai intra în grevă generală, mâine. Claudiu Grosu, liderul Sanitas Vrancea, ne-a precizat că astăzi va avea loc o întâlnire între membrii Biroului Executiv al sindicatului și reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ocazie cu care se va decide dacă va mai avea loc sau nu greva generală. Grosu susține că sunt semnale că greva generală va fi suspendată pentru moment. „Mâine (n.r. – astăzi) se va decide dacă va mai avea sau nu loc greva generală în cadrul întrunirii Biroului Executiv al Sanitas, dar se pare că aceasta va fi suspendată, deoarece sunt semnale că vor fi luate decizii în spirit cu solicitările noastre”, a declarat Grosu. Într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății se arată că „reprezentanții Federației Sanitas, aflați astăzi (n.r. – luni, 25 noiembrie) la discuții, au declarat că vor propune suspendarea grevei”.  
   Luni, peste 100 de cadre medicale din Vrancea au participat la o grevă de avertisment, care a avut loc la Cinema Balada. La grevă, care a durat două ore, au participat manageri de spitale și reprezentanți ai instituțiilor sanitare din Vrancea. La nivelul spitalelor din județ au fost strânse aproximativ 2 mii de semnături pentru declanșarea grevei generale, iar pe 2 noiembrie, 100 de cadre medicale vrâncene au participat la un marș al tăcerii în București. 
Reamintim că angajații din sistemul sanitar solicită alocarea a cel puțin 6 la sută din Produsul Intern Brut, legislație care să garanteze independență profesională celor care lucrează în sistemul sanitar public și privat, o nouă lege a salarizării, organizarea unităților medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte și de calitate pentru pacienți.  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?