Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

ADIO, COZI! CAS pune la dispoziția vrâncenilor un număr de telefon pentru programări


Cozile și prezența încă de la primele ore ale dimineții la sediul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea ar putea dispărea în curând. De luni, conducerea instituției pune la dispoziție un număr de telefon, la care persoanele care au diferite probleme de rezolvat la CAS se pot programa. Acest sistem este asemănător cu cel implementat de Policlinica Spitalului Județean de Urgență Focșani, unde pacienții se pot programa la medici telefonic.
Mihai Copaci, șeful CAS Vrancea, ne-a explicat cum vor funcționa programările prin telefon și ce beneficii vor aduce. „De luni, persoanele care au probleme de rezolvat la CAS Vrancea se vor putea programa la numărul de telefon 0237.227.714, interior 126. Telefonul va fi disponibil începând cu ora 8.00. Fie că au nevoie de card, adeverință de asigurat sau au alte probleme de rezolvat, vor putea suna la acest număr de telefon pentru a se programa. Vrem ca în scurt timp să eliminăm bonurile de ordine, pentru ca să nu mai fie nevoie ca asigurații să vină de la prima oră la sediul instituției, dar și pentru a elimina cozile, care s-au format în ultima perioadă. Desigur, și medicii vor putea suna la acest număr de telefon, dar la interior 109 sau 112, în situația în care cardul unui pacient nu mai merge sau s-a blocat. Funcționarii CAS îl vor ajuta pe medic în problema cu cardul, evitând, astfel, deplasarea pacientului la CAS”, a explicat Mihai Copaci.
Dacă un pacient are o urgență medicală și are nevoie urgentă de cardul de sănătate sau de adeverință, însă nu este programat, funcționarii CAS îl vor ajuta, acestea fiind situații excepționale. Împlementarea sistemului cu programarea telefonică a fost realizată după ce, în ultima perioadă, numărul persoanelor care veneau zilnic la CAS Vrancea era de peste 200, formându-se cozi interminabile. Mai mult, majoritatea oamenilor nu prindeau bonuri de ordine, fiind nevoiți să vină și a doua zi la sediul CAS, dis de dimineață, pentru a primi bon de ordine.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?