Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Antrenorul Relu Auraş este încrezător: „Viitorul este al lui Cătălin Paraschiveanu“


   La clubul SCM Bacău, toate energiile din această perioadă sunt concentrate în jurul pugilistului focșănean Cătălin Paraschiveanu, recentul câștigător al Centurii de Aur la cat. 75 kg. Eforturile sale și ale antrenorilor săi, Relu Auraș și Nicu Cara, sunt legate chiar de competiția de la Constanța, pe care Paraschiveanu a câștigat-o învingându-l în finală pe favoritul Bogdan Juratoni, medaliat cu argint la Campionatele Europene de anul acesta. 
   În mod normal, Centura era criteriul de calificare pentru Campionatele Mondiale de la Alma Ata (Kazahstan), de la sfârșitul acestei luni. Susținătorii sus-puși ai bucureșteanului au obținut un meci de baraj, scoțând pe masă argumente mai mult sau mai puțin de luat în seamă. Cel mai bun este că argintul de la Minsk i-ar da lui Juratoni poziția de cap de serie la Mondiale. Un al doilea argument, ar fi că victoria lui Paraschiveanu (care i-a administrat lui Juratoni și un knock-down în finala de la Centură) a fost întâmplătoare. 
   Referitor la acest aspect, antrenorul Relu Auraș a declarat: „Nu a fost nimic întâmplător, am spus-o demult că Paraschiveanu va ajunge mai bun. S-a întâmplat asta deja, s-a văzut la Constanța. Chiar și la Cupa României, de dinaintea Europenelor, a fost practic egalitate pe ring sau doar un mic avantaj pentru Juratoni”. Oricum, apele se vor alege definitiv în meciul ce se va desfășura astăzi, la Ploiești. „Eu sunt liniștit, indiferent de rezultat. Viitorul este al lui Cătălin Paraschiveanu, chiar dacă la Mondialele de anul acesta va merge Juratoni. Presiunea este însă pe el, nu pe sportivul nostru, pe care l-am pregătit foarte bine, dar nu i-am fixat victoria ca obiectiv de viață și de moarte. Eu sunt foarte încrezător în Paraschiveanu și veți vedea că el va avea un cuvânt greu de spus în boxul românesc și va avea și succese internaționale”, a mai spus Relu Auraș. 
   În paranteză fie spus, meciul are și o încărcătură de orgoliu, din cauza declarațiilor pe care Juratoni le-a dat după întoarcerea de la Minsk. El spusese că antrenorii de la lotul național nu sunt competenți și dacă s-ar fi pregătit la Dinamo cu Napoleon Gheorghe ar fi cucerit titlul continental. Juratoni a cerut și a obținut să se pregătească la club, dar iată că Paraschiveanu, pregătit la lot, i-a dat peste nas la Centura de Aur. Dacă Paraschiveanu nu va câștiga acel meci de baraj din sparring-ul de la Ploiești, SCM Bacău îl va avea la Alma Ata doar pe super-greul Mihai Nistor. 
Cinci boxeri români la Mondiale
   Federația internațională de box amator (AIBA) a anunțat un record de participare la Mondialele 2013 de la Almatî (Kazahstan), cu 576 de boxeri din 113 țări, inclusiv România cu cinci pugiliști. Patru dintre aceștia au fost deja stabiliți: Ovidiu Berceanu (49 kg), Răzvan Andreiana (56 kg), Cătălin Gheorghe (64 kg) și Mihai Nistor (+91 kg). 
   Al cincilea va fi desemnat după un meci de baraj la categoria 75 kg între singurul boxer român medaliat în ultimii ani la competițiile internaționale importante, Bogdan Juratoni și tânărul Cătălin Paraschiveanu. AIBA a comunicat că un număr de 576 de boxeri (exclusiv rezervele) din 116 țări s-au înscris în competiția mondială, depășind precedentul record de 570 pugiliști din 113 țări înregistrat în 2011 la Baku. Campionatele se vor disputa în capitala Kazahstanului, în perioada 11-27 octombrie.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?