Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Proba de traseu a examenului auto va fi filmată


   Proba de traseu a examenului pentru obținerea permisului auto va fi filmată, de luna viitoare. Ieri, comisarul șef Marian Pătrașcu, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor, s-a întâlnit, la sediul Prefecturii, cu reprezentanții școlilor de șoferi din județ. Cu această ocazie s-a discutat despre modificările legislative în domeniu, dar și despre procedura de examinare pentru obținerea permisului de conducere. Printre altele, reprezentanților școlilor de șoferi li s-a adus la cunoștiință faptul că trebuie să-și monteze pe mașini sisteme video de supraveghere pentru a putea primi autorizație, întrucât proba de traseu a examenului auto trebuie să filmată de luna viitoare, mai exact de pe data de 13 octombrie.
   Astfel, de luna viitoare, examenul auto susținut pe traseu va fi supravegheat audio și video, iar toate școlile de șoferi trebuie să echipeze autovehiculele folosite pentru testarea candidaților cu camere video, sisteme de înregistrare audio, precum și sisteme GPS. Vor exista două camere video, una care va înregistra activitatea din interiorul maținii, în timp ce o a doua cameră video va filma exteriorul mașinii și traseul urmat în timpul examenului.
   Înregistrările audio și video vor fi stocate pe suport electronic și vor fi păstrate de școlile de șoferi timp de 6 luni. Această regulă nu se aplica în cazul motocicletelor și a mopedurilor. În cazul acestora, examenul va fi susținut cu însoțirea unui instructor din partea școlii de soferi, iar comunicarea dintre acesta și candidat se va face prin intermediul unei căști. Odată cu motocicleta se va deplasa și un autovehicul, condus de un alt instructor, în care se va afla polițistul examinator.

Reprezentanții școlilor de șoferi au ridicat problema toaletelor

    Reprezentanții școlilor de șoferi au ridicat și ei ceva probleme. Printre altele, a fost ridicată problema toaletelor, care nu există în locul în care candidații se adună pentru a pleca la proba de traseu. Aceștia pleacă de pe strada Mărășești, din zona unui supermarket, iar până nu demult în această zonă erau toalete ecologice, care însă au fost ridicate. Ei au spus că era mult mai bine în locul din care se pleca înainte, respectiv din zona fostei autogări. Reprezentantul Prefecturii și comisarul șef Pătrașcu au spus că vor ridica această problemă și dacă în maximum două săptămâni nu va fi găsită nicio soluție, locul de plecare va fi schimbat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?