Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Bătrână arsă de vie în propria casă


O octogenară din Tulnici a murit, luni seara, după ce camera în care locuia a luat foc. Incidentul s-a produs în jurul orei 20.00, iar  femeia de 84 de ani nu a mai putut fi salvată  de nimeni.
Camera în care aceasta locuia a luat foc cel mai probabil, de la o lumânare. Stanca Ionașcu, de 84 de ani, obișnuia să aprindă focul cu lumânarea. Se bănuiește că a scăpat lumânarea, care a aprins tot ce era pe jos. Casa în care locuia femeia nu a ars. Flăcările au mistuit bunurile din camera în care ea stătea, dar și pe femeie. Copiii victimei, cu care aceasta locuia în curte, și-au dat seama destul de târ-ziu că ceva este în neregulă cu mama lor, iar când au intrat în camera ei, bătrâna era deja decedată. Faptul că focul a ars mocnit, doar în interior, a dus la producerea tragediei.
Viceprimarul comunei Tulnici, Ion Buture, ne-a precizat că sicriul cu trupul neînsuflețit al bătrânei va fi ridicat de la Serviciul de Medicină Legală și adus acasă. „Tragedia s-a produs luni seara, pe la ora 20.00. Eu cred că focul a pornit de la o lumânare, că ea obișnuia să aprindă focul cu lumânarea. Au ars doar bunurile din încăperea în care ea locuia, iar focul a fost observat destul de târziu. Când au găsit-o copiii, era deja moartă. Cred că s-au aprins hainele  și s-a și asfixiat. Aseară (luni seara – n.r) a fost luată și dusă la Serviciul de Medicină Legală pentru necropsie și urmează să fie adusă acasă. Chiar le-am dat mașina mea, că am un papuc, ca să poată aduce sicriul, să nu mai dea bani la vreo firmă. Ajutăm cu ce putem și ne pare rău că s-a întâmplat așa”, a spus Ion Buture.
Ziua de luni a fost una neagră pentru locuitorii comunei Tulnici. Luni dimineață, o copilă de numai 15 ani a fost găsită spânzurată într-un cireș dintr-o grădină de pe raza satului Coza. Daniela Mihaela G. a plecat duminică seara de acasă, spunându-le părinților că merge la o colegă cu un referat. A plecat și nu s-a mai întors. După ce și-a văzut colega, fata a plecat direct spre grădină, unde cu ajutorul eșarfei de la gât și-a pus capăt zilelor. Fata a fost zărită de o femeie din localitate, care a alertat autoritățile. Trupul neînsuflețit al acesteia a fost dus la Serviciul de Medicină Legală, iar ieri, familia a luat sicriul acasă pentru a se pregăti de înmormântare. Misterul morții nu a fost dezlegat nici acum. Polițiștii au interogat zeci de persoane, luni, dar nimeni nu a putut spune de ce a recurs Mihaela la un astfel de gest. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?