Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Crucea Roşie continuă ajutorarea sinistraţilor din judeţul Galaţi


   Două autocamioane și o autoutilitară de marfă ale Crucii Roșii Române, încărcate cu 1000 de saci de dormit, 500 de pături de lână, 300 de lenjerii de pat, 100 de paturi plinte, 300 de pachete cu produse de igienă (săpun, detergent de rufe, detergent de vase, pastă de dinti, periute de dinți, pastă de ras, șampon, etc.), 20 de calorifere electrice au fost direcționate către zonele afectate din județul Galați. Valoarea materialelor este de 206.000 lei. La toate acestea se adaugă 20 de calorifere donate de Crucea Roșie Sălaj, achiziționate din fonduri proprii.  
   Potrivit comunicatului de presă trimis redacției noastre, materialele vor fi distribuite, pe bază de anchete sociale, familiilor afectate de inundațiile care au avut loc în județul Galați. În acest moment, în județul Galați sunt aproximativ 1200 persoane evacuate din opt localități, peste 73 de locuințe distruse și mai mult de 2000 h de suprafețe agricole afectate (din total 4457 ha), conform utimelor evaluări ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.    
   De asemenea, Crucea Roșie Vrancea continuă colecta de ajutoare destinate sinistraților. Oricine dorește să contribuie la ajutorarea celor al căror întreg avut a fost distrus de ape, poate face donații constând în îmbrăcăminte, articole de igienă, alimente neperisabile, etc., la sediul Galeriilor de Artă din Focșani. Crucea Roșie atenționează că în urma unei situații de urgență cauzată de dezastre naturale, ajutorarea imediată a victimelor cu hrană, apă, adăpost și îngrijire medicală este vitală pentru a împiedica pierderile de vieți omenești și pentru a alina suferința. La fel de importantă este asistența ce trebuie acordată comunităților afectate și în perioada post-dezastru. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?