Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Dilă ne învaţă cum să păstrăm florile la buchet


   Comercianții de flori au primit amenzi totale de 6.200 lei din partea comisarilor de la Protecția Consumatorilor, în urma verificărilor efectuate la începutul lunii septembrie. Au fost găsite nereguli la 11 dintre cei 14 agenți economici verificați, care comercializau flori, plante de apartament și de grădină, ornamente florale. „În urma controalelor efectuate, s-au dispus măsuri de oprire temporară de la comercializare a florilor tăiate și plantelor de apartament la ghiveci cu abateri de etichetare, în valoare totală de 2.880 lei și s-au aplicat 6 avertismente și 7 amenzi contravenționale, în valoare totală de 6 200 lei”, se arată într-un comunicat al Protecției Consumatorilor.
   Printre abateri se numără lipsa informațiilor referitoare la denumirea și adresa producătorului/ importatorului, țara de origine, lipsa informațiilor cu privire la recomandări de îngrijire și păstrare a florilor la buchet, neafișarea la loc vizibil a prețurilor și tarifelor practicate sau „afișarea într-un mod echivoc a prețurilor practicate la florărie din Focșani; aceasta nu a putut proba la momentul controlului corectitudinea prețurilor afișate pentru toate produsele, neexistând în unitate notele de intrare recepție”.
   Comisarul șef adjunct al Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Vrancea, Dumitru Dilaa, le recomandă consumatorilor să solicite vânzătorilor instrucțiuni și recomandări despre modul de întreținere atât a florilor tăiate , aranjate în buchete, cât și a plantelor la ghiveci. „Vânzătorii sunt obligați să pună la dispoziția consumatorilor aceste informații. De exemplu, este important să se știe că formarea bacteriilor poate fi prevenită prin îndepărtarea frunzelor care sunt sub nivelul apei sau că tijele florilor trebuie tăiate cu un cuțit ascuțit, nu cu foarfeca sau prin rupere, și numai sub apă. Astfel, florile vor supraviețui mai mult timp. La fel de importante sunt informațiile privind plantele la ghiveci, unde este foarte important tipul de pământ, dacă este necesară replantarea și altele”, spune Dumitru Dilă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?