Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Intoxicaţi cu ciuperci


   Consumul de ciuperci cumpărate sau culese din locuri neautorizate face din ce în ce mai multe victime. În week-end-ul care tocmai a trecut au ajuns la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență Focșani trei persoane, membri ai aceleiași familii, care s-au simțit rău după ce au consumat ciuperci luate din locuri nepermise.
   Cele trei persoane, care sunt din Cotești, au mâncat ciuperci la o rudă, care le-a cules din pădure. Astfel, la scurt timp după masă, cele trei persoane s-au simățit rău și au ajuns la UPU. Medicii ne-au precizat că aceștia au ajuns la spital cu simptome de greață, amețeli, dureri de cap și vărsături, la câteva ore de la ingestie. Drept urmare, cadrele medicale le-au acordat îngrijirile medicale specifice și i-au internat în Secția de Interne. Pentru prevenirea incidentelor provocate de consumul de ciuperci de origine necontrolată, specialiștii recomandă populației să nu consume astfel de plante cumpărate de la colț de stradă ori culese din pădure, ci doar din locurile autorizate. „Intoxicațiile cu ciuperci se produc accidental, prin consumarea de ciuperci recoltate din flora spontană a pădurilor. Recomandăm consumul exclusiv de ciuperci din cultură. Toxicitatea ciupercilor depinde de zona de unde au fost recoltate, de vârsta lor, de anotimp, de cantitatea ingerată, de modul termic de preparare a lor”, explică medicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?