Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Un singur mandat de arestare a fost emis în dosarul de trafic de persoane minore


   O singură persoană, anchetată în dosarul de trafic de persoane minore, a fost arestată preventiv. Este vorba de Marius Sorin Ciochină, care a și declarat recurs. Mama sa, Caterina Iordachi, considerată lidera grupării, și concubinul acesteia, Grigore Boldeanu, au fost lăsați în libertate. Femeia a leșinat în sala de judecată, iar la fața locului a ajuns un echipaj de la Ambulanță. 
   Doar una dintre persoanele reținute, marți după amiază, de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT)- Biroul Teritorial Vrancea și polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO), într-un dosar de trafic de persoane minore, au ajuns în arest. Magistrații Tribunalului Vrancea au emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Marius Sorin Ciochină, fiul Caterinei Iordachi, despre care anchetatorii susțineau că este lidera grupării. Potrivit oamenilor legii, tânărul ar fi fost iubitul uneia dintre fetele obligate să întrețină relații sexuale contra cost. Caterina Iordachi, de 40 de ani, și concubinul său, Grigore Boldeanu, de 46 de ani, au fost lăsați în libertate. 
   După pronunțare, Marius Sorin Ciochină a declarat recurs împotriva deciziei prin care s-a dispus arestarea sa, iar procurorii DIICOT vor face cel mai probabil recurs împotriva faptului că nu au fost arestați și ceilalți doi suspecți. 
   Marți, atunci când a fost reținută, Caterina s-a prezentat ca fiind speriată și bolnavă, fiind dusă chiar și la spital pentru a primi îngrijiri medicale, iar ieri, în timpul ședinței de judecată în cadrul căreia se discuta solitarea privind arestarea sa preventivă, aceasta a leșinat. Procesul a fost întrerupt pentru ca la fața locului să ajungă o ambulanță. Dosarul a fost reluat după ce femeia și-a revenit. 
   O a patra persoană, respectiv Rebeca I., de 18 ani, fiica Caterinei, este cercetată în stare de libertate, împotriva sa fiind luată măsura de a nu părăsi localitatea 30 de zile. Ea este însărcinată. 
Tânără găsită în apartamentul în care „presta”
 
   Anchetatorii susțin că Marius Sorin Ciochină, mama sa Caterina Iordachi, concubinul acesteia, Grigore Boldeanu, și fiica femeii, Rebeca I., au racolat mai multe fete, care nu au împlinit vârsta de 18 ani, și prin amenințări și violențe le-au obligat să întrețină raporturi sexuale cu diferiți bărbați contra cost. După o activitate de aproape un an, suspecții s-au trezit cu mascații la ușă. Anchetatorii au efectuat în total patru percheziții domiciliare la Măicănești, Vârteșcoiu și Focșani, în urma cărora au strâns probe și au ridicat mai multe bunuri. Într-un apartament din Focșani, închiriat de Caterina special pentru această activitate, a fost găsită o fată, pe care patroana o obliga să întrețină relații sexuale contra cost. „În fapt, patru persoane, cu vârste între 18 și 46 de ani, toate din comuna Măicănești, județul Vrancea, sunt suspectate că în perioada octombrie 2012-septembrie 2013 s-au asociat, au racolat și găzduit mai multe minore pe care, prin amenințare și violență, le-au obligat să se prostitueze. Până în acest moment, au fost identificate șapte victime minore. Cu ocazia perchezițiilor, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au descoperit, în apartamentul unuia dintre suspecți, una dintre victime. De asemenea, au ridicat în vederea continuării cercetărilor trei laptopuri, telefoane mobile, bijuterii și ceasuri”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea. 
   Chiar dacă cei patru au negat acuzațiile, anchetatorii susțin că dețin probe care demonstrează că gruparea racola clienți pentru fete. Procurorii și polițiștii continuă cercetările în acest caz pentru „săvârșirea infracțiunilor de inițierea, constituirea ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui grup, în vederea săvârșirii de infracțiuni, care nu este, potrivit legii, un grup infracțional organizat și trafic de persoane”.  
   Cazul minorelor obligate să se prostitueze într-un aparatament din cartierul Sud din Focșani a intrat și în atenția specialiștilor de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea. „Ele nu au fost încă aduse în structurile noastre dar, în colaborare cu organele de poliție, vom face evaluarea situației și, în funcție de rezultate, vom lua măsurile care se impun”, a declarat Anca Candrea, șeful Serviciului de Intervenție în regim de Urgență al DGASPC. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?