Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Falsele inspectoare CJPC, trimise în judecată


   Cele trei femei din București, care se dădeau drept inspectori ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) și au luat la controlat câteva magazine de prin localitățile vrâncene, au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. Femeile, care încercau să obțină bani nemunciți, sunt acuzate de uzurpare de calități oficiale și înșelăciune. 
   Alexandra Diana D., de 42 de ani, fără antecendente penale și fără ocupație, Florentina D., de 45 de ani, cu studii superioare, agent de vânzări, și Claudia S., de 38 de ani, de asemenea fără ocupație, sunt cele trei femei care intrau în magazine și se prezentau drept inspectori CJPC. Potrivit rechizitoriului, faptele s-au petrecut la data de 10 aprilie. Cele trei inculpate au fost pe la Nănești, dar și pe la un magazin din Vulturu, unde i-au convins pe vânzători că sunt inspectoare. Una dintre ele a scos chiar un portofel, în care se aflau o insignă și o legitimație, pe care nu au lăsat-o prea mult la vedere pentru a nu se observa detaliile. 
   Potrivit anchetatorilor, „vizita de control” în Vrancea a început la Nănești și a continuat la Vulturu. La Nănești, femeile au găsit nereguli și au spus că pentru a nu aplica amenzi, ar fi bine să primească 150 de lei. Ca „bonus”, li s-au oferit și trei cafele și două iaurturi. La Vulturu, pentru neregulile găsite, femeile au întocmit un proces verbal și au pus-o pe vânzătoare să-l semneze. Una dintre persoanele verificate și-a dat seama că nu așa se efectuează un control, iar femeile nu sunt decât niște impostoare, așa că a sunat la CJPC. Așa a aflat că nu se efectua niciun control în zonă. 
   La fața locului au ajuns apoi adevărații inspectori CJPC, împreună cu polițiștii, pentru a lămuri situația. Femeile s-au apărat la vremea respectivă susținând că fac parte dintr-un ONG în domeniul protecției consumatorilor. În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că femeile fuseseră în „control” și prin județele Buzău și Brăila. Reprezentanții magazinului care au dat atenții în bani „inspectoarelor” s-au constituit parte civilă în proces cu cei 150 de lei, dar și cu contravaloarea cafelelor și iaurturilor, în total 7 lei. 

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?