Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Becuri incandescente şi mai puţine gaze arse, pentru reducerea cheltuielilor


   Reprezentanții spitalelor din Panciu și Dumbrăveni au înaintat Prefecturii, săptămâna trecută, planurile de reorganizare și restructurare a unităților. Planurile managerilor de spitale au fost înaintate, luni, la Ministerul Sănătății.

   Reprezentanții Spitalului Orășenesc Panciu au propus mai multe măsuri de reducere a cheltuielilor. Ei au decis să nu mai facă nicio angajare, iar anumite sarcini, pentru care nu există personal specializat, ar trebui preluate de alți salariați. „Vor ieși la pensie începând cu 01.09.2013 un infirmier și un asistent medical și nu vom face noi încadrări de personal, ceea ce va reprezenta o economie de 15.000 lei. Reprogramarea concediilor de odihnă astfel încât să acoperim locurile de muncă ocupate de o singură persoană. Preluarea sarcinilor de serviciu unde nu există personal specializat, de către un alt salariat”, se arată în planul de măsuri propus de conducerea Spitalului Panciu.
   De asemenea, conducerea unității intenționează să reducă consumul de energie electrică, gaze, dar și numărul de internări în regim de spitalizare continuă. „Reducerea consumului de energie electrică prin stabilirea unui orar de funcționare și înlocuirea iluminatului cu becuri incandescente. Utilizarea rațională a consumului de gaze. Reducerea numărului internărilor în regim de spitalizare continuă, cât mai aproape de suma contractată. Reducerea tuturor cheltuielilor (hrană, dezinfectanți etc.)”, se mai arată în plan. Conducerea spitalului precizează că în prima jumătate a acestui an, cheltuielile materiale sunt cu 10 mii de lei mai mici față de aceeași perioadă a anului precedent.
   Åži conducerea Spitalului de Psihiatrie Cronici a înaintat Prefecturii Vrancea mai multe măsuri de reducere a cheltuielilor. Astfel, au fost reziliate mai multe contracte cu anumiți furnizori și renegociate unele dintre ele. În acest mod, reprezentații spitalului spun că se vor încadra în bugetul alocat. „Din rezilierea acestor contracte, începând cu luna mai rezultă o economie lunară de 11.251 lei, la care se adaugă asigurarea auto CASCO de 11.432 lei/an. Economia lunară rezultată în urma negocierilor la contracte este de aproximativ 8.000 lei/lună. Până la sfârșitul anului, la nivelul unității înregistrăm economii la cheltuieli în valoare de 146.189 lei. Cu toate măsurile pe care noi le-am luat, Spitalul Dumbrăveni se poate încadra în bugetul alocat inclusiv luna noiembrie, cu condiția alocării procentului de 9 % din fondul de rezerva ce ni se cuvine”, se arată în planul Spitalului Dumbrăveni.

   Planurile de reorganizare și restructurare propuse de managerii spitalelor din Dumbrăveni și Panciu, AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?