Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Sistem de supraveghere video pentru reducerea infracţionalităţii


   Primăria Adjud a finalizat proiectul „Achiziționarea și instalarea de echipamente necesare pentru creșterea siguranței  și prevenirea criminalității (sistem de supraveghere video)”. Proiectul a fost selectat în cadrul  Programului Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – „Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere”, Domeniul major de intervenție 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, Sub-domeniul: Centre urbane.
   Perioada de implementare a proiectului este de 20 luni. Valoarea totală a  investiției este 3.161.893 lei.
   Obiectivul  proiectului îl constituie creșterea calității vieții prin îmbunătățirea infrastructurii serviciilor sociale în domeniul creșterii siguranței și prevenirii criminalității în rândul populației municipiului Adjud, contribuind astfel la reducerea gradului de infracționalitate la nivelul orașului și la promovarea egalității de șanse și a incluziunii sociale. Beneficiarii  proiectului sunt 10 unități școlare din zona de intervenție a PIDU, peste 3500 de elevi din Adjud și localitățile înconjurătoare care frecventează cele 10 unități școlare, cele peste 150 persoane angajate la Primăria municipiului Adjud.
   De acest proiect vor beneficia practic peste 17.500 de persoane, au fost create 27 de noi locuri de muncă iar altele 16 au fost salvate.
   Prin proiectul de monitorizare video se urmărește identificarea mai rapidă a făptașilor în cazul producerii unei infracțiuni, descurajarea producerii de infracțiuni prin monitorizarea permanentă a zonelor cu aglomerări de persoane, reducerea riscurilor la care sunt expuși elevii și preșcolarii prin monitorizarea permanentă a zonelor din preajma școlilor, grădinițelor și liceelor, reducerea riscurilor de accident prin monitorizarea intersecțiilor aglomerate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?