Ediția: Luni 24 iunie 2024. Nr. 6655
Ediția: Luni 24 iunie 2024. Nr. 6655

Ajutoare financiare pentru micii patroni


   Săptămâna viitoare începe prima sesiune de depunere a cererilor de acord pentru finanțare ce trebuie depuse de patronii care vor să obțină un ajutor de minimis de la stat. Această facilitate se adresează firmelor care nu se află în procedură de executare silită, insolvență, faliment, reorganizare judiciară, dizolvare, închidere operațională, lichidare. Solicitanții acestor ajutoare trebuie să fie înregistrați ca societăți comerciale sau societăți cooperative, să se încadreze în categoria IMM-urilor, să desfășoare activitate economică. Potrivit Ghidului Solicitantului, firmele trebuie să prezinte un plan de investiții pentru care se solicită finanțarea, cu evidențierea cheltuielilor eligibile, dar și „un studiu tehnico-economic din care rezultă viabilitatea proiectului de investiții și eficiența economică a întreprinderii solicitante în următorii 3 ani de la finalizarea investiției”.
    Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vrancea a anunțat că cererile de acord pentru finanțare se vor înregistra on-line. „După validarea înregistrării on-line, Cererile de acord pentru finanțare, însoțite de documentele justificative, se depun sau se transmit prin poștă sau alte servicii de curierat la Registratura generală a Ministerului Finanțelor Publice, str. Apolodor nr. 17, sectorul 5, București, menționându-se pe plic: „Unitatea de implementare a schemei de ajutor de minimis””, se arată într-o informare a fiscului vrâncean, unde se precizează că Cererea de acord pentru finanțare va fi însoțită de recipisa de înregistrare on-line, în copie.
    Printre condițiile impuse firmelor care vor acest ajutor de minimis se numără cele privind crearea până la finalizarea investiției și menținerea, pe o perioadă de minimum 3 ani de la finalizarea investiției, a cinci locuri de muncă, din care cel puțin două locuri de muncă pentru persoane care nu au avut contract individual de muncă în ultimele 3 luni, în cazul unui ajutor de minimis de până la 100.000 euro, inclusiv sau a șapte locuri de muncă, din care cel puțin trei locuri de muncă pentru persoane care nu au avut contract individual de muncă în ultimele 3 luni, în cazul unui ajutor de minimis de la 100.000 euro până la 200.000 euro, inclusiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?