Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Alimentarea cu gaze, inaugurată de Zilele oraşului Odobeşti


   Sistemul de alimentare cu gaze a orașului Odobești va fi inaugurat în perioada 14-15 septembrie, când va avea loc ediția 2013 a „Zilelor orașului Odobești”.  Lucrările la alimentarea cu gaze a orașului Odobești sunt aproape finalizate. „Sistemul de alimentare cu gaze va fi inaugurat cu ocazia Zilelor orașului Odobești. La momentul în care orașul va funcționa cu gaze naturale, nivelul de confort al cetățenilor va crește, ca și atractivitatea orașului pentru oamenii de afaceri și pentru turiști. Din acest moment putem intra în linie dreaptă cu proiectele de dezvoltare turistică a orașului, prevăzute în Strategia de dezvoltare”, a declarat primarul din Odobești, Daniel Nicolaș. 
   Acesta a precizat că până în prezent au fost racordate la sistemul de alimentare cu gaze peste 300 de locuințe și 20 de societăți comerciale, inclusiv corpul B al Liceului Teoretic din localitate. „Proiectul aducțiunii și cel de distribuție a gazelor naturale la Odobești vor fi terminate în acest an. Proiectul se află la etapa racordării locuințelor, societăților comerciale și instituțiilor publice la rețeaua de gaze. Spre sfârșitul acestui an vor fi construite centralele de tip cvartal pentru blocurile din localitate. Până în prezent au fost racordate peste 300 de locuințe și 20 societăți comerciale, inclusiv corpul B al Liceului Teoretic. Cu finalizarea acestui proiect, unul din visele odobeștenilor de mai bine de jumătate de secol va fi realizat”, a afirmat Daniel Nicolaș. 
   Proiectul de alimentare cu gaze na-turale a orașului are o valoare de 3,6 milioane de euro. Locuitorii cartierului Mihai Sturza sunt primii beneficiari ai aducțiunii de gaze naturale datorită poziției geografice. Rețeaua de aducțiune a gazelor naturale din Odobești este realizată pe traseul Unirea-Caragea-Odobești Centru și extinsă spre zona Stadionului, spre satul Supuși și către Satul Nou. Vor fi racordate toate locuințele din Odobești, inclusiv instituțiile publice și locașurile de cult. 
   Primarul din Odobești susține că acest proiect ar fi fost finalizat de mult timp dacă guvernele PDL nu ar fi blocat finanțarea. El a arătat că pe parcursul a trei ani, guvernele pedeliste au alocat acestei investiții doar 3 miliarde lei vechi în condițiile în care ar fi fost necesare 86 miliarde. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?