Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

1.500 de poliţişti vor asigura zilnic ordinea publică la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului


   Peste 1.500 de polițiști vor asigura, în medie, zilnic, ordinea și siguranța publică, pentru buna desfășurare a examenului de bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2013, care începe luni, informează Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).
   Astăzi, debutează proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba și literatura română (proba A) din cadrul examenului de bacalaureat 2013, sesiunea a-II-a. „Pe lângă dispozitivul curent, 1.572 de polițiști, dintre care 983 de polițiști de ordine publică, 423 de polițiști de la rutieră și 166 de la alte formațiuni, vor asigura, în medie, zilnic, măsurile suplimentare specifice în zona unităților de învățământ/centrelor de examen”, se arată într-un comunicat de presă transmis al IGPR transmis duminică. Poliția Română a dispus includerea unităților de învățământ/centrelor de examen în itinerariile de patrulare, în special pe timpul plecării și sosirii candidaților și a însoțitorilor acestora la/de la locurile de susținere a examenelor.
   Pentru prevenirea evenimentelor negative și asigurarea desfășurării în condiții de liniște și siguranță a examenelor, polițiștii vor acționa în zona adiacentă instituțiilor de învățământ pentru depistarea și luarea măsurilor legale față de persoanele care, prin comportamentul sau activitățile pe care le desfășoară, afectează climatul de siguranță publică. De asemenea, polițiștii rutieri vor asigura fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum și a ambuteiajelor.
   Peste 87.000 de candidați s-au înscris pentru sesiunea august – septembrie a examenului de bacalaureat care începe luni, dintre care 67% fac parte din promoția 2012-2013, iar 33% sunt absolvenți ai promoțiilor anterioare. Sesiunea august – septembrie va începe luni cu proba A – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se va încheia marți, 20 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?