Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Stimulente pentru patronii care angajează elevi şi studenţi


   Patronii pot beneficia de stimulente financiare lunare, în valoare de 250 de lei, dacă încadrează în muncă elevi sau studenți. Potrivit Legii 72 din 2007, privind stimularea încadrării în muncă a elevilor și studenților, aceste stimulente sunt acordate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea, din bugetul asigurărilor pentru șomaj. „Angajarea elevilor și studenților se poate realiza pe perioada vacanțelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev și student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă. Diferența dintre stimulentul lunar acordat și salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii”, spun reprezentanții AJOFM, prin intermediul unui comunicat de presă.
   Beneficiază de stimulentul financiar lunar angajatorii care încadrează în muncă elevi și studenți în baza: unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanței, încheiat în condițiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parțial  sau a unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanței.
   În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi și de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă. „Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar prevăzut de lege, angajatorii trebuie să încheie o convenție cu AJOFM Vrancea, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor și studenților. Stimulentul lunar acordat este egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă în vigoare”, se mai arată în comunicat.
   Potrivit reprezentanților AJOFM, nu beneficiază de stimulentul financiar: angajatorii care încadrează în muncă elevi și studenți anterior datei de începere a vacanței stabilite potrivit legii, pentru elevii și studenții respectivi; angajatorii care au beneficiat, pentru elevii și studenții respectivi, de stimulentul financiar prevăzut în lege pentru o perioadă de 60 de zile lucrătoare în cursul anului calendaristic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?