Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Primăria Cîrligele se împrumută pentru a finaliza două investiţii


       Primăria Cîrligele intenționează să contracteze un împrumut de peste 730 mii lei pentru a putea finanța lucrările la investițiile de reabilitare a sediului Primăriei și a Căminului Cultural. Anunțul de intenție a fost postat pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), iar una din condițiile autorităților locale este ca acest împrumut să se deruleze pe o perioadă de 5 ani. 
 La începutul acestui an, Primăria Cîrligele a demarat un proiect de reabilitare a sediului în care funcționează primăria și a Căminului Cultural.  „Avem două proiecte pe care dorim cu orice preț să le finalizăm anul acesta. Este vorba de reabilitarea sediului Primăriei, care a fost construit în 1938, și reabilitarea Căminului Cultural din satul Cîrligele, ambele cu finanțare din bugetul propriu după ce acesta va fi aprobat. Sperăm să obținem acest împrumut pentru a putea asigura finanțarea integrală a celor două investiții”, a afirmat primarul Åžtefan Moscu. 
 Lucrările de reabilitare a imobilului în care funcționează Primăria Cîrligele au început deja și sunt avansate. Proiectul de reabilitare a clădirii costă aproximativ 800 de mii de lei, iar lucrările constau în refacerea efectivă a clădirii pe structură de beton, lucrări de izolații și hidroizolații, compartimentare, racordarea la utilități, grupuri sanitare, etc. Edilul șef din Cîrligele a spus că reabilitarea Căminului Cultural din satul Cîrligele va costa aproximativ 500 de mii de lei, iar lucrările vor consta în reparații interioare și exterioare pe actuala structură de rezistență, compartimentare multifuncțională, construirea unei anexe în care va fi amplasată centrala termică și un grup sanitar modern. La acest obiectiv, ultimele reparații au fost făcute în anul 1991. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?