Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

GALERIE FOTO: Prinţul de Bavaria, în sprijinul copiilor, vârstnicilor şi romilor din Vrancea


   Prințul de Bavaria, Ludwig von Bayern, managerul general al Fundației „Hilfsverein Nymphenburg e.V.” din Germania, a vizitat, pentru două zile, Filiala de Cruce Roșie Vrancea pentru a vedea cum se derulează proiectele realizate de-a lungul timpului, în parteneriat cu instituția vrânceană de caritate. Astfel, însoțit de Rodica Davidean-directorul Filialei, Nicolae Ionescu- președinte și Alina Gîrleanu, vicepreședintele instituției, precum și de Marlies Bartkiewitz-Schmid, formator pe nursing, prințul a vizitat cele trei locuințe sociale finalizate în decembrie 2012 și construite în cartierul Modruzeni, pentru trei familii de romi, cele două Complexuri socio-medicale din același cartier, Centrul rezidențial pentru persoanele în vârstă „Casa Bavareză” din Vîrteșcoiu, precum și amplasamentul pe care urmează să fie ridicată următoarea casă pentru bătrâni care, ca și în cazul celorlalte proiecte amintite, va beneficia de finanțarea Fundației germane.  
   „Această casă o vom construi în vecinătatea celei care funcționează deja și se va numi Casa Bavareză «Sfântul Gheorghe» pentru că cei care îi ajută pe ei, adică pe Fundația «Hilfsverein Nymphenburg» să asigure finanțarea sunt de la Fundația «Sfântul Gheorghe» din Bavaria. Prințul Ludvig von Bayern a fost încântat de ce a văzut, a spus că nu s-a așteptat ca după opt ani de când a fost construit Complexul socio-medical I din Modruzeni să arate în stare atât de bună, iar pentru asta a mulțumit autorităților locale care asigură mentenanța și celor două angajate ale Filialei noastre, de etnie romă, care practic administrează cele două Complexuri. De asemenea, a mai vizitat și Clubul copiilor «De la A la Z pentru viață» din Modruzeni și s-a bucurat că toate proiectele realizate împreună cu noi, și pe care ei le-au finanțat, sunt pline de viață, în sensul că de serviciile oferite beneficiază într-adevăr foarte multe familii și copii din Modruzeni”, a declarat Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea.
Încă un club pentru copii și un centru pentru vârstnici
   Cele constatate pe parcursul vizitei i-au întărit prințului de Bavaria încrederea că toate proiectele derulate cu instituția de caritate vrânceană sunt de un real succes și vin cu adevărat în sprijinul celor mai defavorizate categorii sociale. Lunga colaborare a Fundației, pe care o conduce începând din acest an, cu filiala vrânceană a Crucii Roșii va continua așadar, prințul von Bayern spunând că singurele ONG-uri din România cu care vor mai realiza proiecte sunt Crucea Roșie Vrancea și Caritas București. 
   Astfel, printre planurile de viitor se numără înființarea a încă unui Club pentru  copii, cu cinci ateliere, similar celui deja existent la Modruzeni, alături de care vor amenaja și un parc de joacă. Pentru cele trei familii mutate în cele trei locuințe sociale va fi înființată o mini-grădină, care va fi populată cu minim zece găini. Pentru anul 2014, Fundația „Hilfsverein Nymphenburg e. V.” va sprijini Crucea Roșie Vrancea pentru construirea a încă unui centru rezidențial pentru vârstnici în partea de nord a județului. „În funcție de buget, ei și noi vom încerca să continuăm construirea unor locuințe pentru romi, dacă vor exista situații de maximă urgență. Vor asigura în continuare alimentele de bază pentru toate centrele noastre rezidențiale, precum și medicamente, echipamente și aparatura medicală necesară. La propunerea mea, prințul von Bayern a luat în calcul să achiziționăm alimentele și medicamentele de la producători autohtoni, din România, reducând astfel costurile de transport. Urmează ca noi să trimitem ofertele de preț. Vreau să menționez că în proporție de 70% din timpul vizitei, am beneficiat de training din partea lui, am vorbit despre proceduri, standarde, criterii și indicatori, ne-a format pe noul său concept de lucru. De asemenea, prințul Ludwig von Bayern s-a oferit să ne ajute la construirea unei strategii locale a organizației noastre pentru o perioadă de cinci ani, pentru care va asigura finanțare”, a detaliat Rodica Davidean. 
   Directorul Filialei vrâncene a mai precizat că managerul Fundației germane și-a exprimat intenția de a contribui, pe viitor, și la reușita proiectelor de economie socială inițiate de Crucea Roșie. „A observat că am pornit pe acest drum și avem câteva afaceri sociale. A spus că așteaptă să-i spunem ideile noastre și vom stabili apoi pașii de urmat”, a declarat Rodica Davidean.
   Vizita prințului de Bavaria, Ludwig von Bayern s-a încheiat cu un dineu la un restaurant din Focșani. Duminică, prințul s-a îndreptat spre capitală, unde a avut o întrevedere cu Principesa Margareta, urmând să revină în vizită la Vrancea cel puțin o dată pe an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?