Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Comisie pentru evaluarea pagubelor produse de grindină


   Pagubele produse de grindină vor fi inventariate, astăzi și mâine, de o comisie mixtă care se va deplasa în localitățile Panciu, Å¢ifești, Bolotești, Broșteni, Jariștea, Slobozia Bradului și Vîrteșcoiu. Comisia mixtă este formată din reprezentanți ai Prefecturii, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției Agricole, Direcției Generale a Finanțelor Publice și Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea.
    Comisia se va deplasa în localitățile afectate pentru a inventaria și evalua toate pagubele produse de inundații și grindină. „Din informațiile transmise către Instituția Prefectului Vrancea de către o parte din primăriile menționate mai sus, culturile agricole și vița de vie au fost afectate în proporție de 50 – 90%”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.
    Rezultatele evaluărilor comisiei vor fi prezentate și validate în cadrul unei ședințe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență ce se va desfășura joi, 30 mai 2013 și vor fi trimise Ministerelor de resort pentru obținerea unor ajutoare de urgență. O primă discuție a avut loc, ieri, la Prefectură la care a participat conducerea Direcției Județene de Agricultură și unde s-au căutat soluții de ajutorare a proprietarilor de terenuri agricole care au fost afectați de grindina de duminică după amiază.
    Cu ocazia întâlnirii a fost prezentată o informare și despre stadiul lucrărilor la stația antigrindină din Vrancea. „Alocările bugetare din 2013 pentru acest obiectiv sunt de 4 milioane ron, sumă care va ajunge pentru omologarea unității și tragerile experimentale. Prefectul a primit asigurări că începând cu anul 2014 stația antigrindină va deveni funcțională, iar culturile agricole din județ nu ar mai trebui să fie afectate de acest fenomen”, precizează reprezentanții Prefecturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?