Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO: Alimentarea cu gaze a oraşului va fi finalizată în acest an


   Lucrările la alimentarea cu gaze a orașului Odobești vor fi finalizate în acest an. Primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, a declarat că până în prezent au fost racordate la sistemul de alimentare cu gaze peste 300 de locuințe și 20 de societăți comerciale, inclusiv corpul B al Liceului Teoretic din localitate. „Proiectul aducțiunii și de distribuție a gazelor naturale la Odobești va fi terminat în acest an. Proiectul se află la etapa racordării locuințelor, societăților comerciale și instituțiilor publice la rețeaua de gaze. Spre sfârșitul acestui an vor fi construite centralele de tip qvartal pentru blocurile din localitate. Până în prezent au fost racordate peste 300 de locuințe și 20 societăți comerciale, inclusiv corpul B al Liceului Teoretic. Cu finalizarea acestui proiect unul din visele odobeștenilor de mai bine de jumătate de secol va fi realizat”, a afirmat Daniel Nicolaș. Edilul șef din Odobești a precizat că odată finalizat sistemul de alimerntare cu gaze natural, atractivitatea orașului va crește. „La momentul în care orașul va funcționa cu gaze naturale, nivelul de confort al cetățenilor va crește, ca și atractivitatea orașului pentru oamenii de afaceri și pentru turiști. Din acest moment putem intra în linie dreaptă cu proiectele de dezvoltare turistică a orașului, prevăzute în Strategia de dezvoltar”, a mai susținut primarul din Odobești, Daniel Nicolaș.
   Proiectul de alimentare cu gaze naturale a orașului are o valoare de 3,6 milioane de euro. Locuitorii cartierului Mihai Sturza sunt  primii beneficiari ai aducțiunii de gaze naturale datorită poziției geografice a amplasamentului. Rețeaua de aducțiune a gazelor naturale din Odobești va fi realizată pe traseul Unirea-Caragea-Odobești Centru. Rețeaua va fi extinsă spre zona Stadionului, spre satul Supuși și către Satul Nou. Vor fi racordate toate locuințele din Odobești, inclusiv instituțiile publice și locașurile de cult.
   Primarul din Odobești susține că acest proiect ar fi fost finalizat dacă guvernele PDL nu ar fi blocat finanțarea. El a arătat că pe parcursul a trei ani, guvernele pedeliste a alocat acestei investiții doar 3 miliarde lei vechi în condițiile în care ar fi fost necesare 86 miliarde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?