Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Helen Mirren, desemnată cea mai bună actriţă de teatru


   Helen Mirren a fost desemnată cea mai bună actriță britanică de teatru la gala Laurence Olivier Awards 2013, ce a avut loc duminică seară, la Royal Opera House din Londra. Helen Mirren, în vârstă de 67 de ani, a câștigat acest trofeu cu rolul reginei Elizabeth a II-a din piesa de teatru „The Audience”, de Peter Morgan. Piesa pune în scenă întâlnirile private săptămânale dintre suverana britanică și cei 12 premieri din fruntea guvernului britanic în cele șase decenii de domnie ai reginei. 
Mirren nu este deloc străină de această partitură, întrucât actrița britanică a câștigat premiul Oscar, în 2006, cu același rol, în filmul „The Queen”. Colegul ei din distribuția piesei de teatru „The Audience”, Richard McCabe, s-a impus la categoria cel mai bun actor într-un rol secundar, interpretându-l pe fostul premier britanic Howard Wilson. Potrivit bbc.co.uk, producția „The Curious Incident of the Dog in the Night-Time” s-a impus la șapte categorii de premii, egalând astfel precedentul record deținut de piesa „Matilda”, stabilit în 2012. 
   Această producție, regizată pe baza unui roman de Mark Haddon, a fost desemnată cea mai bună piesă de teatru, iar Luke Treadaway – care interpretează rolul unui adolescent în vârstă de 15 ani, suferind de autism – a fost desemnat cel mai bun actor principal. Colega sa de distribuție Nicola Walker a fost desemnată cea mai bună actriță într-un rol secundar. Printre ceilalți câștigători ai galei de duminică seară s-au numărat Michael Ball și Imelda Staunton, desemnați „cel mai bun actor dintr-un musical”, respectiv „cea mai bună actriță dintr-un musical”, pentru rolurile lor din producția „Sweeney Todd”. 
   La categoria „cea mai bună piesă nouă” s-a impus producția „Top Hat”. Concepută ca o celebrare a muzicii și a dansului din anii 1930, această piesă s-a impus la alte două categorii: „cea mai bună coregrafie” și „cel mai bun design de costume”. Piesa „Billy Elliot” a fost recompensată cu trofeul Radio 2 Audience Award, desemnat pe baza voturilor publicului. Un premiu special a fost decernat coregrafei Gillian Lynne, care a lucrat la peste 50 de spectacole, inclusiv la două producții celebre – „Cats” și Phantom of The Opera”. Dramaturgul și romancierul Michael Frayn a primit și el un premiu special. 
   Gala Laurence Olivier Awards a avut loc la Theatre Royal din Londra și a fost prezentată de Sheridan Smith și Hugh Bonneville. Premiile Laurence Olivier sunt decernate în fiecare an de Society of London Theatre, iar învingătorii sunt stabiliți de un juriu din care fac parte atât profesioniști din industria teatrului, cât și spectatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?