Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Barurile, pizzeriile şi restaurantele, controlate de OPC


   Comisarii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor au controlat de la începutul anului și până în prezent zeci de unități fast food, restaurante, bufet tip expres, pizzerie, snack-bar, autoservire, terase, rotiserii, braserii, berării atât din mediul urban cât și din mediul rural. Verificările au arătat că în multe cazuri sunt folosite  cu totul și cu totul alte ingrediente decât cele precizate în meniu. „De exemplu se utilizează în loc de brânză feta, preparatul mixt pe bază de lapte și grăsimi vegetale, specialitate daneză”, se arată în raportul reprezentanților CJPC.
   Inspectorii au mai constatat că unele produse nu se încadrează în termenele de valabilitate, se folosesc alimente comercializate ca atare sau utilizate la preparare neetichetate sau etichetate incorect, nu se afișează în meniu cantitățile nete ale porțiilor, iar uneori nici prețurile. În urma controalelor s-a observat că nici spațiile în care aceste unități de alimentație publică își desfășoară activitatea nu sunt corespunzătoare pentru că nu sunt ventilate corect, în special cele destinate fumătorilor, iar în unitățile care au peste 100 de metri pătrați nu sunt asigurate spații separate pentru fumători și nefumători. Pentru aceste nereguli comisarii au oprit temporar de la comercializare produse în va-loare de 500 de lei și au oprit definitiv 53 de kilograme de produse alimentare. În total s-au dat 19 amenzi în valoare de 15.500 lei.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?