Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: „Uniriştii“ primesc finanţare de la Google


   Colegiul Național „Unirea” din Focșani este singura unitate de învățământ din România selectată în cadrul proiectului Google RISE Awards, finanțat de compania Google. Peste 800 de proiecte educaționale din întreaga lume au fost înscrise, iar în urma analizei acestora au fost declarate câștigătoare 30, unul singur din România, respectiv cel depus de Colegiul Național „Unirea” din Focșani.  
   Proiectul inițiat de echipa uniristă, în parteneriat cu „Asociația Uniriștii”, își propune să înființeze o școală de creatori de lecții video pentru calculatoare, tablete și telefoane mobile, în domenii legate de matematică, informatică, fizică, chimie și biologie. Echipe de elevi și profesori de la „Unirea” vor învăța să creeze scenarii, să filmeze, să editeze un film, realizând momente video de 3-10 minute, ce pot veni ulterior în sprijinul predării sau învățării. În acest proiect, Colegiul are ca parteneri Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu și școlile gimnaziale din Jariștea și Vulturu, dar și compania Intuitext, alături de portalul www.didactic.ro 
   Partenerii vor lucra sau vor colabora la realizarea acestui proiect pe tot parcursul anului 2013. Este vorba de peste 270 de elevi și 30 de profesori. „Intenționăm să alcătuim o arhivă de peste 100 de filme/momente cu caracter educațional, prin contribuția echipelor de elevi și profesori implicați în proiect”, transmit reprezentanții Colegiului „Unirea” într-un comunicat de presă. 
   În cadrul proiectului LessonsOnDemand – Lecții la cerere, se vor organiza în luna mai un seminar și o premiere a filmelor educaționale realizate. La seminar vor participa profesori, elevi, ingineri Google, invitați ai universităților și colegiilor din țară. În iunie, doi reprezentanți ai proiectului vor fi prezenți la Londra, la sediul Google, la un seminar despre educație prin știință și programare. 
   Proiectul va fi lansat oficial la Colegiul Național „Unirea” joi, la ora 12.30. Beneficiarii acestui proiect vor primi echipamente video și IT, pentru desfășurarea în bune condiții a activităților. Proiectul RISE (Roots in Science and Engineering) dorește să ajute elevii de pretutindeni în abordarea și înțelegerea științelor exacte și a bazelor programării. Acest proiect este o nouă provocare pentru profesorii și elevii „uniriști” care continuă proiectul IT&Science Caravan, desfășurat în urmă cu doi ani în câteva școli rurale, finanțat tot de Google RISE Awards.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?