Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Mai multe grădinițe din Vrancea nu au grupuri sanitare pentru educatoare


Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea au prezentat ieri, în cadrul ședinței comisiei de dialog social, ce a avut loc la sediul Prefecturii, situația unităților de învățământ cu câteva săptămâni înainte de începerea noului an școlar. Ei au remarcat efortul conducerilor unităților de învățământ de a realiza igienizarea și reparațiile spațiilor, menționând faptul că 7 la sută dintre catedre sunt în curs de ocupare.
Astfel, potrivit reprezentanților ISJ, înscrierile în grădinițe se vor finaliza pe 12 septembrie. Din analiza efectuată până acum, reiese că în grădinițele din județ sunt locuri suficiente pentru ca toți prichindeii să poată fi înscriși. În cazul în care cererea este mai mare decât oferta, Consiliul de Administrație al ISJ poate decide „funcționarea peste efective”.
În ceea ce privește autorizarea unităților de învățământ din punct de vedere sanitar, potrivit aceleiași situații, din cele 508 unități de la nivelul județului, cu personalitate juridică și arondate, 180 au autorizații, 30 sunt în curs de autorizare, iar 298 nu au. În Vrancea, în acest an școlar, trebuie reabilitate și extinse o școală și o grădiniță, ambele în Cornetu, comuna Slobozia Bradului.
Potrivit reprezentanților ISJ, în Vrancea, 89 de școli și grădinițe au grupuri sanitare în exterior, 7 nu au apă curentă, aceste din urmă unități de învățământ  fiind situate în zonele de munte ale județului. Grădinița cu program prelungit nr. 11 din Focșani nu are aviz sanitar deoarece cabinetul medical nu are apă curentă, iar la Tulnici, Măicănești și Călienii Vechi cadrele didactice de la grădinițe nu au grupuri sanitare proprii. În Vrancea, 48 de unități de învățământ sunt în curs de reabilitare.
Cât privește personalul didactic, 999 dintre profesori sunt înscriși pentru susținerea gradului didactic și a examenului de definitivare în învătământ, până în sesiunea 2016-2018.
Raportul ISJ AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?