Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Fermierii din zona Panciu, învăţaţi cum să acceseze bani europeni


   Casa de Cultură din Panciu a găzduit, zilele trecute, o sesiune de informare și instruire a fermierilor din zonă în legătură cu accesarea fondurilor europene acordate prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Luminița Watkins, reprezentanta Centrului Local Panciu, a precizat că evenimentul face parte din campania națională intitulată „Fii fermier european!”, derulată între 1 martie și 15 mai 2013, care își propune să-i învețe pe fermieri cum să acceseze fondurile europene.
   În deschidere, Luminița Watkins a arătat cine sunt, în 2013, beneficiarii de sprijin financiar din fondurile europene și care sunt schemele și măsurile de sprijin. Ulterior, ea a anunțat că depunerea cererilor pentru plățile pe suprafață se poate face până pe 15 mai, precizând că, după această dată, se aplică penalități de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. De asemenea, Luminița Watkins a avertizat agricultorii că, după 10 iunie, cererea nu mai este admisă pentru plățile aferente anului în curs.
   Reprezentanta APIA a explicat, apoi, procedura de completare online a declarației de suprafață, a enumerat documentele care trebuie să însoțească cererea de sprijin, care sunt condițiile agricole și de mediu obligatorii pentru toți cei care soli¬ cită plăți directe, precum și cerințele legale în materie de gestionare.
   În finalul evenimentului, Luminița Watkins a răspuns întrebărilor venite din partea agricultorilor care au mai primit și materiale promoționale referitoare la campania „Fii fermier european!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?