Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Sute de pacienţi s-au prezentat de urgenţă la Spitalul Militar


   Sute de vrânceni au apelat, în ultimele săptămâni, la ajutorul medicilor de la Compartimentul de Primire Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” Focșani. Mai precis, de mai bine de o lună și jumătate de când CPU al Spitalului Militar a devenit funcțional, peste 800 de vrânceni au beneficiat de îngrijiri medicale de specialitate. Unitatea se află în contract cu medicii din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea.
   „De când au venit medicii din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean, a crescut considerabil numărul pacienților care au beneficiat de servicii medicale în cadrul Compartimentului de Primire Urgențe, având următoarele patologii: colici abdominale – 10% din pacienți, colici renale 12% din pacienți, colici biliare – 15% din pacienți, discopatii lombare – 20% din pacienți, diabet zaharat – 7% din pacienți, hipertensiune arterială-7% din pacienți, insuficiență respiratorie – 3% din pacienți, fracturi- 3%, sindrom cefalalgic -5% și sindrom vertiginos – 5%. În medie, au fost cam 19-20 de pacienți pe zi”, ne-a declarat locotenent colonel Sorin Ivan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Militar.
   Reamintim că începând cu data de 7 ianuarie, cinci medici din cadrul SAJ Vrancea fac gărzi în cadrul CPU al Spitalului Militar. De asemenea, mai fac gărzi și alți medici din cadrul Spitalului Militar, mai exact un medic anestezist, un medic cu dublă specializare în medicina internă și medicina de urgență, dar și doi medici de familie din cadrul unității, care au absolvit cursul de asistență medicală în medicina de urgență prespitalicească, organizat de Ministerul Sănătății.
    Toți cei care au diferite urgențe medicale, asigurați sau neasigurați, se pot prezenta la CPU al Spitalului Militar. De asemenea, spitalul dispune și de două linii de gardă pe specialitățile Chirurgie Generală și Medicină Internă.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?