Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Cultivatori de canabis, condamnaţi cu suspendare


   Cei doi tineri focșăneni care dețineau o plantație de canabis în locuința bunicii unuia dintre ei, de la Boțârlău, au obținut pedepse cu suspendare, în urma judecării apelului la Curtea de Apel Galați. La Tribunalul Vrancea, Cristian E. a fost condamnat la 1 an și șase luni de închisoare cu executare, iar amicul său, Cosmin T., la un an cu executare. La Curtea de Apel Galați, magistrații au menținut pedepsele, dar au decis ca acestea să fie aplicate cu suspendare.
   „Desființează în parte sentința penală nr. 256/19.11.2012 a Tribunalului Vrancea și în rejudecare (…) dispune suspendarea executării pedepselor sub supraveghere pe durata termenului de încercare prev. de art. 86/2 Cod penal, respectiv pe o durată de 4 ani și 6 luni pentru inculpatul E. Cristian și pe o durată 4 ani pentru inculpatul T. Cosmin – Nicolae. (…) dispune ca, pe durata termenului de încercare, inculpații să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: – să se prezinte o dată la 3 luni, de regulă în ultima zi de joi din lună, la Serviciul de Probațiune din cadrul Tribunalului Vrancea și să prezinte informații de natură a le putea fi controlate mijloacele de existență; – să anunțe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reședință sau locuință și orice deplasare care depășește 8 zile, precum și întoarcerea; – să comunice și să justifice schimbarea locului de muncă”, se arată în decizia care nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.
   Cei doi tineri au ajuns în atenția procurorilor DIICOT în octombrie anul trecut. Anchetatorii au descins atunci la locuința bunicii lui Cristian, din Boțârlău, unde au fost găsite 33 de ghivece cu canabis sativa, în diverse stadii de dezvoltare. Tânărul a fost luat prin surprindere de anchetatori, chiar în momentul în care își îngrijea plantele. Droguri s-ar fi găsit și într-o locuință din Focșani, a aceluiași tânăr.
   Anchetatorii au fost și acasă la Cosmin. În locuința acestuia au fost găsite, într-o cutie din OSB, 12 plante din specia cannabis sativa și cantitatea  de aproximativ 10 grame cannabis.
   Culturile depistate erau îngrijite și alimentate cu îngrășăminte organice. În rechizitoriu se mai arată că în perioada iunie-octombrie 2012, cei doi au mai deținut în vederea consumului propriu și comercia-lizării droguri de risc, pe care le vindeau contra sumei de 60 lei per gram, banii obținuți fiind folosiți în interes personal. În fața procurorilor, tinerii au declarat că plantele erau cultivate pentru consumul propriu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?