Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Au făcut pastramă şi cârnaţi din mistreţi infestaţi cu trichineloză


   Trei porci mistreți infestați cu trichineloză au fost descoperiți de inspectorii  Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vrancea în ultima săptămână. Cele trei animale au fost împușcate pe fondurile de vânătoare de la Andreiașu, Mărășești și Irești, iar o parte din carne a fost deja consumată. Prin urmare, trei echipe de medici veterinari au început o anchetă epidemiologică pentru aceste cazuri.
   Ancheta demarată de medicii veterinari a stabilit că aproximativ 20 de kilograme de carne de la porcul mistreț împușcat în Andreiașu au fost transformate în pastramă și cârnați de o familie din Nistorești, iar o parte din bunuri a fost deja consumată. „O parte din carnea preparată a fost pusă sub sechestru sanitar veterinar și dirijată la incinerare. Membrii familiei respective au fost notificați la medicul de familie pentru a se prezenta la Spitalul Județean”, a afirmat directorul DSVSA, Necula Botezatu. Acesta a arătat că și porcul mistreț împușcat la Mărășești a fost preparat de bărbatul care a cumpărat carnea. În schimb, carnea animalului împușcat la Irești, aflat la centrul de colectare a vânatului de la Asociația Județeană a Vînătorilor și Pescarilor Sportivi, a fost pusă sub sechestru și dirijată la incinerare. Directorul DSVSA, Necula Botezatu, a precizat că, din fericire, persoanele care au consumat carnea infestată cu Trichinella spiralis nu prezentau simptomele specifice acestei boli parazitare.
   Cazul a fost preluat de Direcția de Sănătate Publică care va urmări ca persoanele care au consumat carnea infestată să primească tratamentul specific. „Se va lua legătura cu medicii de familie ai acestora pentru a-i îndruma către Secția de Boli Infecțioase de la Spitalul Județean pentru a le fi efectuate analize medicale și a primi tratament specific”, a afirmat Cătălin Graur, directorul DSP.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?