Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

La spital, muşcaţi de vulpi, urşi, dihori şi şobolani


   Sute de persoane au ajuns la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Focșani, pe parcursul anului trecut, după ce au fost mușcate de animale. Reprezentanții unității sanitare ne-au precizat că, în 2012, au avut de tratat 410 persoane care aveau mușcături sau zgârieturi provocate de animale. Plăgile au fost provocate de câini, în marea majoritate a cazurilor, urmate de cele provocate de pisici, vulpi, dihori, urși, dar și de șobolani. Din total, 179 de persoane au avut nevoie de administrarea vaccinului  antirabic. Sezonul când au fost înregistrate cele mai multe persoane mușcate a fost cel călduros, când canicula a influențat comportamentul animalelor.
   Cadrele medicale îi sfătuiesc pe oamenii care sunt mușcați de animale să se prezinte de urgență la doctor, pentru a primi tratament corespunzător împotriva rabiei. Reprezentanții Spitalului Județean susțin că în stocurile unității medicale sunt suficiente doze de vaccin antirabic și antitetanos.
   Tratamentul antirabic este administrat gratuit, fiind aplicat tuturor persoanelor mușcate de animale, cu excepția celor care au fost mușcate de animale de casă, care au vaccinurile făcute la zi și posedă carnet de sănătate. În cazul în care acest carnet nu există, efectuarea vaccinului este recomandată pentru persoana mușcată, mai ales dacă animalul cu care au intrat în contact este suspect de rabie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?