Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Primarul de la Urecheşti, acuzat că a bătut un inginer care l-a prins la braconaj


   Primarul pedelist al comunei Urechești, Nistor Bratosin, este acuzat că ar fi bătut sâmbătă seara, un inginer din cadrul Asociației de Vânătoare Valea Râmnicului, după ce acesta din urmă l-ar fi prins la braconaj. Contactat de reporterii „Monitorul de Vrancea” pentru a-i fi consemnat punctul de vedere, telefonul primarului Bratosin s-a închis brusc atunci când a aflat de ce a fost sunat.

   Nistor Bratosin, primarul pedelist al comunei Urechești, este acuzat că a bătut un inginer din cadrul Asociației de Vânătoare Valea Râmnicului, care l-a prins la braconaj. Directorul Asociației, Horia Sandu, a precizat că „primarul Nistor Bratosin era la braconaj împreună cu Dan Gheorghe, în spatele locuinței lui Dobre Stăruială, din localitatea Motnău, comuna Dumitrești”. „Cei doi erau la braconaj pe fondul de vânătoare al Asociației de Vânătoare Valea Râmnicului. Au fost găsiți de către inginerul Alin Crintea, din cadrul Asociației de Vânătoare Valea Râmnicului. Inginerul i-a văzut pe gonaci și pe câinii acestora pe fondul nostru de vânătoare. A vrut să-i oprească pe gonaci, dar aceștia au fugit. A reușit să prindă un câine pe care l-a legat, după care au apărut primarul Nistor Bratosin și Dan Gheorghe și au încercat să o dea la pace cu inginerul nostru. El le-a spus că va anunța poliția, iar ei au insistat să cadă la o înțelegere. Alin Crintea a rămas fără baterie la telefon și a plecat în sat, în Motnău, să caute un telefon pentru a anunța poliția. Inginerul a coborât pe un drum, iar Nistor Bratosin și Dan Gheorghe au luat-o pe o altă parte. În drum spre Motnău s-au întâlnit din nou cu inginerul, iar acesta din urmă a fost bătut”, a afirmat sâmbătă seara Horia Sandu, directorul Asociației de Vânătoare Valea Râmnicului.
   Ofițerul de presă al IPJ Vrancea, inspectorul Bogdan Toader ne-a declarat ieri, că „nu a fost depusă nicio plângere cu privire la un astfel de incident”.

Primarul s-a făcut că nu are semnal

   Ieri, directorul Asociației de Vânătoare Valea Râmnicului, Horia Sandu, a precizat că inginerul din cadrul Asociației, care a fost bătut de primar, nu a mai depus nicio plângere, părțile căzând la o înțelegere. „Am înțeles că nu s-a mai făcut plângere și nu înțeleg de ce. Eu sâmbătă am fost la București și v-am spus ceea ce am discutat cu inginerul”, a explicat Horia Sandu. Sursele noastre ne-au precizat că după incidentul de pe fondul de vânătoare, inginerul din cadrul Asociației de Vânătoare Valea Râmnicului, primarul Nistor Bratosin și ceilalți care îl însoțeau ar fi făcut chiar o băută, cel mai probabil în cinstea împăcării.
   Primarul Nistor Bratosin a fost contactat de către reporterii „Monitorul de Vrancea” pentru a-i fi consemnat punctul de vedere. Inițial, el nu a răspuns, cel mai probabil pentru că știa numărul de telefon de pe care a fost apelat. Ulterior, contactat de pe un alt număr de telefon, primarul a precizat că este într-o zonă în care nu prea are semnal, iar atunci când a auzit că este întrebat despre incidentul de la Motnău, convorbirea s-a întrerupt brusc. Considerăm că dacă ar fi vrut să-și exprime părerea ne-ar fi contactat atunci când ar fi ajuns într-o zonă în care semnalul i-ar fi permis să vorbească la telefon.
   Polițiștii ar trebui să se autosesizeze și să verifice dacă într-adevăr primarul era la vânătoare, dacă aceasta era organizată, dacă primarul este sau nu posesor de armă, dacă vreun animal a fost împușcat și de către cine și apoi să acționeze în consecință.

Apel la 112 pentru împușcarea unui câine

   Polițiștii vrânceni au precizat că sâmbătă seara a fost primit un apel prin intermediul numărului unic de urgență 112 și a fost reclamat faptul că un câine a fost împușcat, în zona localității Motnău, din comuna Dumitrești. Persoana care a sunat la poliție a fost îndrumată la postul de poliție al comunei Dumitrești pentru a depune plângere. Acest lucru nu s-a mai întâmplat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?