Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Control la IPJ Vrancea după scandalul sexual de la Poliția Olt


   Cazul polițistei din județul Olt, care își acuză superiorii de viol, a zguduit Poliția Română. Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe a precizat marți seara, într-o emisiune televizată, că va trimite controale la toate Inspectoratele de Poliție Județene din țară, pentru a se verifica modul în care sunt tratate femeile din poliție de către colegi și superiori, dar și dacă acestea au probleme cu cei care le conduc.
   Verificările vor fi făcute ca urmare a scandalului izbucnit la IPJ Olt, unde o polițistă de 27 de ani își acuză superiorii de viol. La finele lunii decembrie a anului trecut, polițista Melania Renghea și-a înjunghiat superiorul, pe Gheorghe Barbu, șeful Poliției Rurale din Balș, pe care îl acuză că ar fi violat-o în trecut. Femeia îl mai acuză pe șeful ei, care este însurat și are doi fii, că ar fi obligat- o să se prostitueze. În scandal este implicat și șeful Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Ion Voicu dar și un prim-procuror din județul Olt. Polițista Melania Renghea a depus și o plângere la DIICOT.
   Polițiștii vrânceni ne-au precizat că nu au fost informați cu privire la eventuale verificări, dar spun că în IPJ Vrancea nu au existat situații de acest gen. „Nu știu dacă va veni vreun control pentru că nu am fost informați. Dacă vor veni îi așteptăm cu drag. La noi în inspectorat atmosfera de lucru este plăcută și nu știu să fi existat vreodată vreo tensiune între șefi și subalterne, de această natură. Nu neg că au existat discuții pe teme profesionale, dar nu de altă natură. Cert este că atunci când există o problemă, aceasta trebuie tranșată imediat și nu ținută ascunsă. Eu cred că la noi lucrurile merg bine”, a afirmat comisarul șef Victor Norocea, prim-adjunct al șefului IPJ Vrancea.
   De altfel, o polițistă din cadrul IPJ Vrancea ne-a declarat că bărbații din jurul ei o protejează și că de multe ori se oferă să o ajute. „Nu m-au făcut niciodată să mă simt inferioară lor. De multe ori s-au oferit să mă ajute. Cu siguranță unii dintre ei cred că suntem mai slabe, noi femeile, dar este părerea lor. Nu cred că la noi au fost vreodată probleme și nici nu am auzit vreodată de astfel de situații. Vorbesc cu colegele mele și nu am auzit pe niciuna să se plângă că cineva ar fi tratat-o necorespunzător. Să ne gândim câte femei au funcții de conducere și o mare responsabilitate. Dacă nu ar fi fost capabile nu ar fi făcut față”, a povestit o polițistă din cadrul IPJ Vrancea.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?