Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Cel mai frumos dar: portocalele migranţilor


    Întorcându-mă de la Conferința Globală de Tineret a Crucii Roșii, care a avut loc la Viena, între 9 – 12.12.12, unde am discutat despre provocările cărora le facem față cu toții, la nivel global, m-am întâlnit cu una dintre cele mai vizibile provocări cu care se confruntă țara – migranții mei români, aglomerând un tren de noapte, cu multe, multe bagaje.
    Ocupau tot spațiul disponibil cu sacoșe peste sacoșe de portocale și mandarine; cu toate acestea, s-au restrâns puțin și m-au ajutat să încap și eu în spațiul extrem de limitat. Åži în timpul călătoriei de 3 ore până în orășelul meu, până la Focșani, și-au împărtășit poveștile lor, de unde veneau; cât de greu le-a fost și în ce condiții dificile au muncit, atât de greu și atât de prost plătit, până la urmă, încât se gândeau serios să nu mai plece niciodată din țară, în căutare de muncă sezonieră. Iar la sfârșit mi-au dăruit un braț din fructele culese cu mâinile lor, în frig și ploaie, chiar dacă eu tot insistam că pot să le cumpăr din orice magazin.
     Atât de aproape de Crăciun, acest dar de neprețuit, oferit din inimă, din partea unora dintre cele mai sărace persoane pe care le-am întâlnit vreodată, este de departe cel mai frumos dar și aceasta este una dintre cele mai frumoase povești pe care o voi putea spune vreodată.

3.1% din populația globului este migrantă. Tu te-ai gândit la asta vreodată?
Să fie clar „Povestea lor este povestea noastră”
18 Decembrie 2012 – Ziua Mondială a Migranților
 
Alina Gârleanu
Vicepreședinte tineret, CR Filiala Vrancea
Membru Comitet Direcție SNCRR
Membru Comitet European de Coordonare pentru Tineret

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?