Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Elevi vrânceni, calificaţi la Concursul naţional de matematică „Lumina Math“


   Matematica este o materie iubită de mulți elevi. Dovadă este faptul că 151 de elevi din județul Vrancea s-au calificat la etapa națională a Concursului național de matematică pentru clasele II-VIII „Lumina Math”, ediția a XVI-a.
   La clasa a II-a s-au calificat 11 elevi, de la Åžcoala „Ion Basgan” din Focșani și Åžcoala Gimnazială Coroteni. La clasa a III-a, merg mai departe 21 de elevi de la  Åžcolile „Duiliu Zamfirescu”, „Ion Basgan”, „Åžtefan cel Mare”, „Nicolae Iorga” din Focșani și de la Åžcoala Vînători.
   La clasa a IV-a s-au calificat 30 de elevi de la Åžcolile nr. 3, „Åžtefan cel Mare”, „Duiliu Zamfirescu”, „Ion Basgan” și „Anghel Saligny” din Focșani. La clasa a V-a, au trecut de etapa locală 33 de elevi de la Åžcolile „Duiliu Zamfirescu”, „Ion Basgan”, „Anghel Saligny”, „Nicolae Iorga”,  „Åžtefan cel  Mare”, Colegiile „Al. I. Cuza” și „Unirea” din Focșani, SAM „AL. Vlahuță” Gugești și de la Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobești.
   La clasa a VI-a, s-au calificat 21 de elevi de la Åžcolile „Duiliu Zamfirescu”, „Åžtefan cel Mare”, „Nicolae Iorga”, Colegiile Naționale „Unirea” și „Al. I. Cuza” din Focșani, Liceul Teoretic „Emil Botta” Adjud, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu. Primul elev calificat la clasa a VI-a este Răzvan Matișan, fiul consilierului local USL Bogdan Matișan.
    La clasa a VII-a merg mai departe 21 de elevi de la Åžcolile „Ion Basgan”, „Duiliu Zamfirescu”, „Nicolae Iorga”, Colegiile „Unirea” și „Al. I. Cuza” din Focșani, Liceul Teoretic „Emil Botta” Adjud și de la Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobești. La clasa a VIII-a, 14 elevi de la Colegiile „Unirea”, „Al. I. Cuza” și de la Åžcoala „Åžtefan cel Mare” din Focșani au trecut cu bine de prima etapă.
    Etapa locală a concursului „Lumina Math” a avut loc pe 15 noiembrie, urmând ca etapa națională să aibă loc pe 15 decembrie, între orele 14.00-16.00. Centrul de examinare pentru județul Vrancea este Åžcoala „Åžtefan cel Mare” din Focșani. „Subiectele primei etape de concurs vor avea un grad de dificultate mediu, urmând ca doar 15% din elevii parti-cipanți, în ordinea punctajului obținut la nivel de județ, să treacă mai departe, la etapa națională a concursului”, au anunțat organizatorii, pe site-ul concursului.
    La etapa națională, premiile se vor acorda după următorul punctaj: 80-100 de puncte – Premiul I, 70-80 de puncte – Premiul II, 60-70 de puncte – Premiul III și 50-60 de puncte – Mențiune. Pentru primele trei locuri din clasament, corespunzător fiecărei clase, vor fi acordate și premii în bani: Locul I – 100 lei, Locul II – 75 lei, Locul III – 50 lei. De asemenea, primul elev din fiecare categorie, din județele în care sunt înscriși minim 400 de participanți, va câștiga o excursie în Turcia, la Istanbul, în perioada 17-20 aprilie 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?