Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672
Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672

Bărbați cercetați pentru VIOLENȚĂ în familie, la Odobești, Cârligele, Adjud și Tulnici; victimele s-au opus emiterii unui Ordin de Protecție Provizoriu

Biroul de presă al IPJ Vrancea:

AU REFUZAT EMITEREA UNUI ORDIN DE PROTECȚIE PROVIZORIU DE CĂTRE POLIȚIȘTI

În ultimele zile, IPJ Vrancea a fost sesizat cu privire la mai multe cazuri de violență domestică în județ, iar în fiecare situație, polițiștii au intervenit prompt pentru a evalua riscul și pentru a oferi sprijin victimelor. Cu toate acestea, în mai multe cazuri, victimele s-au opus emiterii unui Ordin de Protecție Provizoriu.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea desfășoară activități de verificare în fiecare situație în care este sesizat un caz de violență domestică, prin evaluarea situației de risc la care este supusă victima.

Încălcarea obligațiilor dispuse prin ordinul de protecție se pedepsește drastic. Nu mai este o noutate faptul că, pentru îndepărtarea pericolului care planează asupra vieții, sănătății și integrității corporale a părții vătămate, polițiștii care intervin la eveniment pot emite un ordin de protecție provizoriu și îl pot îndepărta pe agresor, chiar dacă acesta este proprietar al spațiului de locuit.

La data de 12 iunie, ora 18:55, polițiștii din cadrul Poliţiei Orașului Odobești au fost sesizați, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că o femeie, de 40 de ani, din Odobești, în timp ce se afla la imobilul unde locuiește fără forme legale a fost lovită cu pumnii în zona capului și a corpului de către concubinul său, un bărbat de 28 de ani, din comuna Tulnici.
De asemenea, în altercație bărbatul i-ar fi rupt două lănțisoare din aur și i-ar fi adresat amenințări, fiindu-i provocată o stare de temere. Bărbatul s-a manifestat recalcitrant, fiind imobilizat, încătuțat și condus la sediul Poliției Orașului Odobești.
În urma completării formularului de evaluare a riscului, s-a constatat faptul că există risc iminent, fiind emis un ordin de protecție provizorie.
Bărbatul nu este monitorizat electronic, întrucât persoana vătămată a refuzat.
Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspecul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie, amenințare și distrugere.

Tot miercuri, 12 iunie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Cotești au intervenit la un caz de violență în familie în comuna Cârligele.

Prin apel 112 a fost sesizat faptul că, în timp ce se afla la domiciliu, pe fondul consumului de alcool, o femeie a fost lovită de concubinul său, suferind leziuni. A fost completat formularul de evaluare a riscului, constatându-se faptul că, există risc iminent, însă persoana vătămată s-a opus emiterii unui ordin de protecție provizorie.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Un alt caz a fost semnalat polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Adjud, miercuri, 12 iunie, ora 23:42.
O femeie ar fi fost lovită de către fiul său, un bărbat de 55 de ani, fiindu-i provocate leziuni. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală de specialitate.
A fost completat formularul de evaluare a riscului, constatându-se că, există risc iminent, persoana vătămată refuzând emiterea unui ordin de protecție de provizoriu.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Tot miercuri, 12 iunie, ora 22:30, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Tulnici au fost sesizați direct cu privire la faptul că, în timp ce se afla la domiciliu, pe fondul unor discuții în contradictoriu, o femeie a fost lovită de soțul său, un bărbat de 62 de ani.
În cauză a fost completat formularul de evaluare a riscului, constatându-se faptul că, există risc imitent, însă victima s-a opus emiterii unui ordin de protecție provizoriu.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Ce faceți dacă ați devenit victimă?

  • conștientizați ce vi se întâmplă și nu acceptați situația ca pe o stare de normalitate;
  • sesizaţi Poliția, sub orice formă o puteți face;
  • dacă vă simțiți în pericol din partea agresorului, solicitați polițistului să vă ajute și să elibereze un ordin provizoriu de protecție, cu toate implicațiile juridice ce decurg de aici;
  • cereți ajutorul organizațiilor care oferă consiliere, sprijin, adăpost, etc.;
  • nu vă retrageți plângerea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?