Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Asistent medical lovit peste faţă şi înjurat de un pacient cu probleme psihice


   Un asistent medical din cadrul Unității de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență Focșani a fost lovit și jignit, ieri după amiază, de un pacient recalcitrant, cunoscut cu suferințe psihice. Petrișor B., de 42 de ani, din Bacău, a ajuns la UPU Focșani cu o ambulanță de la Adjud, după ce făcuse crize comițiale.
   În timp ce asistentul medical încerca să îi ia glicemia, pacientul, care era băut bine, l-a lovit pe acesta peste față. „Un pacient cu probleme neurologice și psihice, în momentul în care asistentul medical a încercat să îi ia sânge pentru glicemie, a devenit violent și i-a dat o palmă”, ne-a spus medicul de gardă Cecilia Manolea, din cadrul UPU Focșani.
   La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ), care l-a sancționat pe bărbatul care a provocat scandalul. Întrebat de ce a făcut acest lucru, acesta le-a spus jandarmilor că nu-și amintește nimic din cele întâmplate. „La ora 15.45 am fost anunțați cu privire la faptul că la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, o persoană provoacă scandal. Echipa de intervenție s-a deplasat la fața locului, iar în urma verificărilor s-a stabilit că un bărbat de 42 de ani, din județul Bacău, Petrișor B., a adresat expresii și cuvinte jignitoare personalului medical și l-a agresat pe asistentul care îi acorda îngrijiri medicale. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă, iar cadrului medical i s-a adus la cunoștință faptul că poate depune plângere”, a declarat plutonierul adjutant Adrian Costescu, purtătorul de cuvânt al IJJ Vrancea. Asistentul medical care a fost agresat ne-a spus că va depune plângere împotriva bărbatului care l-a lovit. Din păcate, mulți pacienți care ajung la UPU au o agresivitate greu de înțeles. Adesea, cadrele de la Urgențe sunt jignite, înjurate sau chiar lovite de persoanele cărora le acordă îngrijiri medicale sau de rudele acestora.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?