Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Elevii, stimulaţi să recicleze


   Elevii vor fi stimulați să recicleze, fiindu-le oferite premii, în cadrul proiectului „Ora de Ecologie”, etapa a II-a. În cadrul evenimentului de promovare, ce a avut loc în sala mare a Ateneului Popular, elevii au aflat detalii despre modul de implementare a acestui proiect, care va fi derulat pe o perioadă de 5 ani. De asemenea, ei au aflat și cum s-a derulat prima etapă a proiectului la nivelul județului Vrancea.  
   A fost prezentat și un scurt documentar despre reciclarea jeanșilor și utilizarea lor ca materie primă în producerea sistemelor de izolare. De asemenea, co-piii au urmărit și un educativ filmuleț cu familia Recicleanu. „Scopul principal al acestei campanii este acela de a încerca să ajungem acolo unde ne dorim cu toții: să avem un mediu curat, să putem să respirăm într-un mediu curat. Proiectul, pe parcursul lui, va genera și alte activități, pe care le vom avea împreună”, a spus Stere Crețu, președintele Infomediu Europa.
   Copiii au putut interacționa cu inițiatorii proiectului, au putut adresa întrebări despre reciclare și modalități de salvare a resurselor naturale. Cei mai activi dintre elevi, care au știut să răspundă corect la întrebările venite din partea organizatorilor, au fost răsplătiți cu premii. Astfel, au fost oferite elevilor zece machete ale automobilului Dacia și trei seturi de role. Daniel Mihalache, elev la Grupul Åžcolar din Mărășești, Georgiana Aga, de la Åžcoala din Garoafa, și Cristian Covrig, de la Åžcoala „Anghel Saligny” din Focșani, au plecat acasă cu câte un set de role.
   Proiectul continuă cu numeroase activități, în cadrul cărora elevii vor fi invitați să strângă cât mai multe deșeuri. Pentru categoria hârtie, plastic și pet, pe baza cantităților colectate, raportate la numărul de elevi, vor fi  acordate două premii, constând într-un sistem de sonorizare și o imprimantă multifuncțională. La categoria deșeuri electrice și electronice, baterii uzate și becuri fosforescente, există două premii, respectiv un calculator și un videoproiector. În cadrul celei de-a treia categorii, premiile vor fi oferite pentru clasele I-IV, pentru concurs de desene, iar pentru clasele V-VIII pentru concurs de machete. Premiul va fi oferit claselor.
   Campania de colectare se va finaliza pe 25 noiembrie, iar festivitatea de premiere a copiilor va avea loc la București, pe 5 decembrie. Din județul nostru participă 10 școli.
„Ora de ecologie” se desfășoară în cadrul proiectului „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informație, Acțiune”, organizat de Revista „Infomediu Europa”, cu sprijin din partea mai multor companii private, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului și Garda Națională de Mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?