Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Haşiş din Italia pentru focşăneni


   Focșăneanul de 25 de ani, în locuința căruia polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea au găsit, vinerea trecută, 40 de grame de hașiș, a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Valentin Octavian P. este cercetat pentru trafic, introducere în țară și consum ilicit de droguri de risc. Printre clienții săi se numără copiii unor persoane cu funcții, din Focșani.

   Un tânăr de 25 de ani, din Focșani, a ajuns în atenția polițiștilor de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Vrancea și a procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea după ce a consumat și vânduut droguri de risc, respectiv hașiș. Vinerea trecută, Valentin Octavian P. a primit un colet prin intermediul unei cunoscute firme de transport, din Italia. După ce și-a ridicat pachetul, în care se aflau câteva zeci de grame de hașiș, tânărul a început să-și caute clienți pentru a vinde marfa, fără să știe că anchetatorii sunt pe urmele sale.
   Când se aștepta mai puțin, polițiștii de la SCCO Vrancea i-au bătut la ușă, după ce, în prealabil, oamenii legii au obținut un mandat de percheziție domiciliară. În timpul percheziției, oamenii legii au găsit în locuința băiatului, situată pe strada Unirea Principatelor, 50 de grame de hașiș. Atât el cât și alte trei persoane, printre care și două fete, au fost duse la audieri, la parchet.
   După audieri, împotriva lui Valentin Octavian a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de sâmbătă a fost dus la instanță cu propunere de arestare preventivă, pri-mind mandat pentru 29 de zile.
   Tânărul era de mai multă vreme în atenția anchetatorilor, aceștia știind de aproximativ o lună cu ce se ocupă. Din informațiile primite de la polițiști, acesta ar fi avut o activitate infracțională intensă începând din luna iunie a.c. „La data de 3 august, lucrătorii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, continuând documentarea activității infracționale pe linia traficului și consumului ilicit de droguri de risc (hașiș) au descins la domiciliul lui P. Valentin Octavian, de 25 de ani, din Focșani, în baza unui mandat de percheziție domiciliară, ocazie cu care a fost descoperită cantitatea de 40 de grame de hașiș, pe care acesta o primise din Italia și pe care urma să o comercializeze. Suspectul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic, introducere în țară și consum ilicit de droguri. Cercetările continuă sub directa coordonare a procurorilor din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea, în vederea documentării întregii activități infracționale”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea.

Drogurile aveau priză la tineri
 
   Valentin Octavian reușea să vândă marfa foarte repede, numărul celor interesați fiind destul de mare. Potrivit unor surse, printre consumatori s-ar fi numărat inclusiv prietena sa, care a ajuns și ea, vinerea trecută, la sediul Parchetului pentru a fi audiată, dar și alți tineri ai căror părinți sunt persoane cunoscute în oraș.
   De asemenea, vinerea trecută, la sediul Parchetului au mai ajuns și câțiva cunoscuți de-ai tânărului, care se interesau de soarta acestuia, dar și de măsurile care urmau să fie luate, lăsând să se înțeleagă că ei nu știu motivul pentru care prietenul lor a ajuns în atenția anchetatorilor.
Oamenii legii ne-au precizat că drogurile au fost trimise tot de un focșănean, care este plecat în Italia de mai multă vreme.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?