Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Spania: O nouă grevă generală este „inevitabilă”


   O nouă grevă generală „va fi inevitabilă” în Spania dacă Guvernul va menține măsurile de austeritate menite să reducă deficitul public, a afirmat luni Igancio Fernandez Toxo, secretar general al CCOO, unul dintre principalele două sindicate din țară. „Guvernul are în mâinile sale mijloacele de a evita (această grevă). Nu renunț la grevă întrucât societatea are dreptul la autoapărare. Dacă Guvernul ne obligă, și mi-e teamă că este pe cale de a face acest lucru, va fi inevitabil ca aceasta să se producă”, a afirmat Toxo citat de un post de radio.
   În opinia lui, manifestațiile spontane precum cele organizate duminică seara prin intermediul rețelelor din Madrid, reflectă o agitație tot mai puternică „amestecată cu indignare” în societate.
Apreciind că unitatea sindicală este „absolut indispensabilă”, el a afirmat totodată că sindicatul se va întâlni cu alte organizații sindicale și cu societatea civilă „pentru a organiza o reacție fermă din partea cetățenilor”.
   Nemulțumirea crește în Spania după anunțarea miercuri de către șeful Guvernului, Mariano Rajoy, a unei noi cure de austeritate de 65 de miliarde de euro care afectează întreaga societate, în special prin creșterea Taxei pe Valoarea Adăugată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?