Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

Conducătorii de mopeduri și motociclete, pericol în trafic


   Polițistii de la Rutier au desfășurat, timp de trei zile, o acțiune ce a avut drept scop verificarea în trafic a conducătorilor de motociclete și mopeduri. Polițiștii spun că de la începutul anului și până în prezent, aceștia au fost implicați în foarte multe accidente de circulație, în unele dintre cazuri fiind vorba despre accidente mortale.
   În cele trei zile de acțiune, polițiștii de la Rutier și cei de Ordine Publică au verificat 346 de mopeduri și motociclete. 214 dintre conducătorii verificați au fost sancționați contravențional pentru diferite abateri. Totodată, doi motocicliști au rămas fără certificate de înmatriculare. Au fost reținute și trei permise de conducere pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice sau pentru depășirea limitei legale de viteză.
   Inspectorul Cătălin Manea, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere ne-a precizat că de cele mai multe ori, conducătorii de mopeduri nu poartă căștile de protecție, conduc sub influența băuturilor alcoolice și nu cunosc regulile de circulație, pentru că nu au urmat cursurile niciunei școli de profil, ei circulând „după ureche”. În ultimele luni, la nivelul județului Vrancea s-au produs destul de multe accidente de circulație, în care au fost implicați conducătorii de mopeduri. Ultimul accident de acest gen s-a produs chiar duminica trecută, pe raza localității Călimănești. Polițiștii spun că Neculai P., de 73 ani, din Garoafa, în timp ce conducea un moped marca Piaggio, nu a păstrat distanța corespunzătoare față de un autoturism Hyundai, care circula în fața sa, intrând în coliziune cu acesta. A rezultat rănirea ușoară a bărbatului neatent și a Varvarei P., de 70 de ani, din Garoafa, care se afla pe moped.
   Poliția Rutieră avertizează cu privire la pericolul poțential pe care îl prezintă conducătorii de mopeduri, care nu au permis de conducere și nici nu au promovat cursurile de legislație rutieră. Necunoscând regulile de circulație, ei pot provoca accidente în care pot cădea chiar ei victime.    De asemenea, polițiștii îi atenționează pe părinți să nu încredințeze mopedurile copiilor care nu au împlinit 16 ani sau care nu au obținut atestatul privind cunoașterea regulilor de circulație rutieră. Prin viteza de deplasare pe care o dezvoltă mopedurile, cumulat cu lipsa căștii de protectie și cu încălcarea unei reguli de circulație, precum și stabilitatea redusă, prin prisma deplasării doar pe două roți, accidentele de circulație în care sunt implicați conducătorii de mopeduri au urmări dintre cele mai grave.
   Conducătorii de autoturisme au fost și ei în atenția polițiștilor, la sfârșitul săptămânii trecute. În urma unei acțiuni de a avut drept scop combaterea vitezei excesive, polițiștii au aplicat 138 de amenzi șoferilor care au depășit viteza legală. Alți 5 au rămas fără permise pentru că au condus băuți. De asemenea, alți doi conducători auto au rămas pietoni pentru depășiri neregulamentare și neacordare de prioritate de trecere altor vehicule. Un alt șofer a rămas fără permis pentru că a depășit viteza legală cu peste 50 kilometri pe oră.

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?