Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Spitalul din Vidra are mari probleme financiare


   Spitalul din Vidra funcționează la cota de avarie, din punct de vedere financiar. Asta au constatat inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP), care au verificat unitatea medicală la finele lunii iunie.
Reprezentanții DSP spun că acest dezechilibru este cauzat de trei factori. Primul se referă la cheltuielile din 2011 și din ultimele 5 luni ale acestui an, care depășesc cu 39% veniturile rea-lizate. Al doilea se referă la indicele de complexitate al cazurilor tratate, care este extrem de mic dat fiind că sunt preluate doar cazurile ușoare. În al treilea rând, contractarea cu Casa de Asigurări de Sănătate a fost făcută pe un număr mai mic de servicii medicale, față de cele acordate în realitate.
   Reprezentanții DSP spun că la data de 20 iunie, unitatea avea datorii în valoare de 126 de mii de lei, majoritatea către furnizori. În martie anul acesta, datoriile se ridicau la 240 mii lei, deși la sfârșitul anului 2010, arieratele erau 0. În 3 luni, din martie până în iunie a.c., s-a achitat o parte din ele, pentru ca la 20 iunie să rămână doar 126 mii lei.
   Reporterii „Monitorul de Vrancea” au încercat să îl contacteze pe managerul spitalului din Vidra, medicul Ion Doldor, dar acesta nu a răspuns la telefon.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?