Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Dietele prin înfometare slăbesc sistemul imunitar


După cele câteva zile de excese alimentare din perioada sărbătorilor de iarnă, foarte multe persoane, în special adolescente și femei, își doresc să dea jos din kilogramele acumulate. Pe internet pot fi găsite diferite diete, care promit slăbirea într-un mod miraculos, dar și diferite medicamente. Multe diete presupun înfometare, dar medicii avertizează că această metodă nu este benefică pentru organism, deoarece încetinește metabolismul.
Specialiștii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea spun că înfometarea  reduce rezervele de energie. „Înfometarea pe o perioadă mai lungă de timp duce la pierderea de masă corporală. Numai că astfel de metode duc la încetinirea metabolismului, iar în timp, procesul de slăbire devine din ce în ce mai lent. Mai mult, în acest mod se pierde și din masa musculară, nu doar din țesutul adipos. Tot prin această metodă, se reduc din rezervele de energie. De asemenea, din cauza așa ziselor diete miraculoase, sistemul imunitar este afectat, persoanele fiind predispuse îmbolnăvirilor mai des față de cele care au un stil de viață sănătos”, avertizează specialiștii din cadrul DSP Vrancea.

Indicat este stilul de viață sănătos

În locul înfometării și alegerii dietelor așa-zis miraculoase, specialiștii DSP recomandă un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată ori prezentarea la un medic nutriționist, care poate să prescrie o dietă personalizată. „Sunt recomandate mesele în cantități mici și dese, combinate cu gustările. Este indicat ca în această perioadă să se consume lactate, fructe, legume și carne slabă, de preferabil carnea de pui și peștele. Pentru a slăbi, este important ca pe lângă un regim alimentar echilibrat să facem și mișcare, cel puțin o jumătate de oră în fiecare zi. Toate acestea trebuie să facă parte din rutina zilnică, astfel veți avea un stil de viață sănătos. De asemenea, un medic nutriționist este de ajutor pentru cei care vor să slăbească. În urma unor analize medicale, acesta realizează o dietă personalizată, care vă poate ajuta să slăbiți, dacă este cazul, într-un mod sănătos”, mai spun specialiștii DSP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?