Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Prefectura caută responsabilii pentru incendiul de pe strada Bîrsei


   Comisia formată la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea a evaluat, ieri, pagubele rezultate în urma incendiului de la blocul H5 de pe strada Bîrsei din Focșani. Nota constatatoare cu pagubele produse de incendiu va fi discutată în următoarea ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Membrii comisiei au verificat și dacă proprietarii apartamentelor deteriorate în urma incendiului au avut încheiată polița de asigurare obligatorie a locuințelor. „În funcție de raportul Inspectoratului pentru Situații de Urgență și evaluarea comisiei care s-a deplasat la fața locului, se va stabili cum vom ajuta familiile care au avut de suferit din cauza incendiului”, ne-a declarat subprefectul Cristi Misăilă.
   Cel mai probabil, societatea Electrica ar urma să răspundă financiar pentru pagubele produse la blocul H5 deoarece incendiul a fost produs din cauza unui scurtcircuit la tabloul electric. Electrica ar putea scăpa fără să plătească vreun leu doar dacă raportul final arată că incendiul nu s-a datorat avariilor în instalația electrică. De altfel, discuții despre răspunderea pentru producerea incendiului au avut loc și în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la care au participat și reprezentanții Electrica.
   Reamintim că în noaptea de 19 spre 20 iunie, mai multe cabluri cu izolație din plastic și bunuri depozitate pe casa scării blocului H5 de pe strada Bîrsei, au luat foc, din cauza unui scurtcircuit.  În urma incendiului s-au deteriorat ușile de acces în 20 locuințe și s-au afumat pereții de pe casa scării. O persoană a fost ușor intoxicată cu fum, aceasta fiind preluată de paramedicii de pe ambulanța SMURD.
   După ce i s-au evaluat funcțiile vitale și i s-a acordat primul ajutor calificat, deoarece starea era ameliorată, femeia, în vârstă de 40 ani, a refuzat transportul la spital. Au ars cablurile electrice, de telefonie și internet, toate cu izolația din plastic. De asemenea, au mai ars două cauciucuri, articole de mobilier și s-au degradat două biciclete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?