Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Pompierii au plantat copaci


   Pompierii vrânceni își găsesc de lucru și atunci când nu au intervenții. Ieri, 30 de pompieri, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), au participat la o acțiune de împădurire, organizată de Direcția Silvică Vrancea.
   Împreună cu reprezentanții Ocolului Silvic Focșani și cu voluntari din cadrul Asociației pentru Dezvoltare Durabilă „Focul Viu”, cadrele ISU au plantat 400 puieți de plop alb, pe o suprafață de 3,7 hectare în Lunca Siretului, zona Doaga – Cosmești Pod. Această acțiune s-a desfășurat în contextul programului „Luna pădurii”, marcată în fiecare an în intervalul 15 martie – 15 aprilie. Campania, care se desfășoară sub sloganul „Plantează-ți oxigenul!”, are ca scop plantarea de puieți în zone aflate în toate regiunile țării, Vrancea fiind unul dintre județele care s-au alăturat acestor acțiuni. 
Pe lângă scopul de împădurire pe care îl au aceste activități, pe termen lung se vizează și prevenirea fenomenelor meteorologice periculoase, cum ar fi inundațiile, înzăpezirile sau seceta, ale căror efecte se resimt din ce în ce mai pregnant. „Prin natura misiunilor noastre suntem în permanență în slujba semenilor, acționând pentru protejarea vieții oamenilor, a mediului înconjurător și a valorilor sociale și culturale importante. Prin activitatea de astăzi (ieri-n.r.) am dorit să contribuim la crearea unor condiții prielnice pentru viitorul copiilor noștri, să le lăsăm moștenire un mediu mai bogat în păduri și, implicit, un aer mai curat”, a declarat inspectorul șef al ISU Vrancea, locotenent colonelul Flaviu-Dorel Chiscop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?