Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Polițiștii au confiscat trei arme de foc


   Polițiștii vrânceni au dat raportul în ședința Autorității Teritoriale de Ordine Publică Vrancea, vinerea trecută, care a avut loc la Consiliul Județean.
   În luna aprilie, oamenii legii au organizat 139 de acțiuni, 1.307 controale directe și au avut 1.014 intervenții rapide la evenimente. În timpul acțiunilor, au fost descoperite 134 infracțiuni, dintre care 123 în flagrant. Au fost confiscate bunuri și mărfuri în valoare de 4.457 mii lei, 3 arme de foc, 1.130 kilograme metale feroase și 6.181 kilograme metale neferoase. În cursul lunii aprilie au fost prinse și reținute 12 persoane date în urmărire generală. Cu ocazia acțiunilor desfășurate de polițiștii de proximitate pentru prevenirea cerșetoriei și vagabondajului au fost depistați 66 de vagabonzi și cerșetori, 53 dintre aceștia fiind sancționați contravențional, 6 predați familiilor, iar 7 internați în centre de ocrotire.
   Totodată, efectivele de ordine publică au participat la asigurarea măsurilor de ordine la 55 adunări publice, fiind angrenați 118 polițiști. De asemenea, au participat la 7 executări silite, dintre care 4 în mediul urban și 3 în mediul rural, au verificat la domiciliu 195 de deținători de arme, au soluționat 519 de scrisori, petiții și sesizări ale cetățenilor și au intervenit pentru aplanarea a 171 stări conflictuale. În cursul lunii aprilie, polițiștii de Ordine Publică au înregistrat 875 fapte penale sesizate, dintre care 124 de natură economică, 480 de natură judiciară și 271 de altă natură.
   Pentru combaterea delictelor silvice, polițiștii cu atribuții pe această linie au acționat în sistem integrat, în baza planurilor comune cu ITRSV, Direcția Silvică și Jandarmeria Vrancea, fiind organizate și desfășurate acțiuni și controale cu caracter preventiv-reactiv. În timpul acestor acțiuni, au fost înregistrate 31 de infracțiuni, dintre care 18 de tăieri ilegale de arbori și 13 furturi de arbori. De asemenea, au fost constatate 74 de contravenții și a fost confiscată cantitatea de 65,22 metri cubi de material lemnos.
Polițiștii cu atribuții pe linia prevenirii furturilor din locuințe au reușit identificarea și prinderea unui grup de cinci persoane, care a comis mai multe furturi pe raza localităților Suraia și Biliești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?