Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Sexul de împăcare: de ce şi cum să-l eviţi


   Deși părerea populară despre „sexul de împăcare” este că e o activitate benefică pentru cuplu, un psiholog american a demontat această teorie. El consideră că efectele dragostei după ceartă sunt asemănătoare cu cele ale cocainei.
   Seth Meyers explică de ce cuplurile aleg această activitate, și cum vor să facă sex doar pentru emoția puternică oferită, fără a rezolva însă și disputa de la care a plecat totul. „Întărește cearta și drama emoțională. Trebuie să vă gândiți: Dacă ai parte de o partidă de sex nemaipomenită după o ceartă imensă, nu e logic să vrei să te cerți din nou dacă recompensa este atât de mare?”, și-a întrebat el cititorii blogului de psihologie.
   Teoria controversată contrazice părerea generală a societății, care privește în general sexul de împăcare ca pe o activitate care oprește sentimentele negative dintr-o relație.
   Când cuplurile „împart emoții negative puternice”, sexul de împacare oferă o alternativă rapidă și ușoară de a schimba direcția. „Își doresc să schimbe vitezele și să ajungă la celălalt capăt al sentimentelor. Să simtă emoția de împăcare. Nu e atât de diferit ca un dependent de droguri care are nevoie de cocaină”, a explicat doctorul.
   Doctorul Jennifer Berman este de altă părere privind sexul de împăcare și consideră că acesta nu numai că oferă o altă stare emoțională partenerilor dar le îmbunătățește și viața sexuală. Pe de altă parte, psihologul Meyers consideră că partenerii ar trebui să-și stăpânească impulsul de a-și rupe hainele de pe ei într-o ceartă și ar trebui în schimb să-și rezolve problemele cu care se confruntă, ajungând la un numitor comun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?