Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Consiliul Județean sprijină Grupul de Acțiune Locală „Vrancea Sud – Est“


   Aproape 30 de lideri locali, oameni de afaceri, fermieri au participat la a doua instruire organizată în cadrul Grupului de Acțiune Locală „Vrancea Sud – Est” referitoare la implementarea Planului de Dezvoltare Locală. GAL-ul „Vrancea Sud – Est” este singurul inițiat de o Cameră Agricolă din țară și beneficiază de un contract de finanțare în valoare de 2,8 milioane euro. La eveniment a fost prezent și vicepreședintele Consiliului Județean, Dragoș Bîrlădeanu, care a transmis mesajul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan și promisiunea acestuia de a susține orice activitate în folosul oamenilor din județ.

   Consiliul Județean va sprijini activitatea Grupului de Acțiune Locală „Vrancea Sud – Est” și, alături de acesta, orice activitate care vine în sprijinul cetățenilor județului, a fost mesajul președintelui administrației județene, Marian Oprișan, la a doua instruire organizată în cadrul acestui GAL. La întâlnire au participat aproape 30 de persoane, respectiv salariați ai GAL-ului și lideri locali din comunele partenere.
   Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Dragoș Bîrlădeanu a transmis mesajul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan și promisiunea acestuia de a susține orice activitate în folosul oamenilor din județ. El a insistat asupra implicării partenerilor în promovarea GAL-ului și a măsurilor pe care acesta le poate finanța. Reprezentantul administrației județene le-a explicat celor prezenți cum îi pot informa pe locuitorii comunelor despre proiectele care pot fi finanțate prin acest GAL. „Alături de ceilalți parteneri, Consiliul Județean va sprijini în continuare activitatea Grupului de Acțiune și, alături de acesta, orice activitate care vine în sprijinul cetățenilor județului. Atragerea finanțărilor europene este o prioritate în aceste vremuri de recesiune fiind una din puținele metode de dezvoltare economică și un real sprijin pentru fermierii vrânceni”, a afirmat Dragoș Bîrlădeanu.
   De asemenea, vicepreședintele Consiliului Județean a explicat că implicarea directă a administrației județene în proiect prin „susținerea ideilor și măsurilor acestui GAL dar și prin coparticipare în procesul de finanțare a proiectului constituie o premisă bună și o garanție că acest proiect, spre deosebire de altele similare din țară, va duce programul la bun sfârșit și va participa activ la dezvoltarea zonei sale”.

Sediul GAL se mută la Răstoaca  

   Președintele GAL-ului, Ionel Gabriel Necula le-a prezentat celor de față proiectul GAL Vrancea Sud-Est și modul de implicare al acestuia în dezvoltarea zonei. El a prezentat noul sediul din comuna Răstoaca, personalul GAL, precum și procedura de lucru și preluare a dosarelor de accesare a măsurilor. Gabriel Necula a explicat toate măsurile care pot fi accesate prin GAL, destinația lor și sumele finanțate. El a precizat că, pentru ca informațiile să ajungă la un număr cât mai mare de cetățeni, există intenția de a tipări o revistă lunară informativă. Avantajul principal al implementării acestui GAL este reducerea birocrației, a perioadei de așteptare până la aprobarea documentației și obținerea fondurilor europene de către fermierii vrânceni.
   Lista comunelor partenere la GAL cuprinde localitățile Milcovul, Răstoaca, Gologanu, Sihlea, Slobozia Ciorăști, Măicănești, Ciorăștii Mari, Nănești, Gugești, Tătăranu, Bălești, dar și comuna Nămoloasa, din Galați. Pe lista partenerilor din cadrul GAL-ului se mai află 28 societăți comerciale, întreprinderi individuale, cabinete medicale individuale, cooperative agricole.
   GAL-ul „Vrancea Sud-Est”, realizat de Consiliul Județean, este singurul inițiat de o Cameră Agricolă din țară. GAL-ul „Vrancea Sud-Est” a obținut un contract de finanțare pentru 2,8 milioane euro, semnat la sfârșitul anului trecut. Acest GAL îi ajută pe fermierii și autoritățile locale care depun proiecte pentru fonduri europene să obțină mult mai ușor acești bani. În loc să aștepte luni de zile până când proiectele sunt verificate și declarate eligibile, documentația este verificată doar de specialiștii GAL-ului și ulterior avizată de autoritățile centrale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?