Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Legea taximetriei, adoptată de plen pe articole


   Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți pe articole proiectul care completează Legea taximetriei și care limitează această activitate doar pe raza localității care i-a eliberat transportatorului autorizația de taximetrie. Potrivit proiectului de lege, transportatorul va desfășura activitatea de taximetrie doar pe raza localității care i-a eliberat autorizația și poate utiliza doar conducători auto cu atestat profesional.
Conform aceluiași proiect, toate autoturismele în regim de taxi vor fi de culoare galbenă în totalitate sau cel puțin începând de la banda dublă tip șah în sus, dacă la consiliul local nu se stabilește altă culoare. ‘Serviciul de transport în regim de taxi ca serviciu de utilitate publică se organizează de autoritățile administrației publice locale pe raza administrativ-teritorială respectivă iar transportul în regim de taxi se realizează numai de către transportatorii autorizați și numai cu autovehicule deținute de transportator. Autorizația în regim de taxi se eliberează pe durată nedeterminată de autoritatea de autorizare din cadrul primăriilor unde transportatorul își are sediul’, mai prevede inițiativa legislativă.
   Autoturismele care fac servicii de taxi trebuie să fie dotate cu memorie electronică fiscală, o componentă a aparatului de marcat care înmagazinează pe bază de program date privind activitatea taxiului conținute în bonul client, în condiții de neconvertibilitate, inaccesibilitate și securitate.
Proiectul urmează să intre la vot final în plenul Camerei, care este decizională, el fiind adoptat deja de Senat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?